Foto: PantherMedia/Scanpix
Kāda izglītības iestāde tīši nopludinājusi 9.klašu matemātikas eksāmena uzdevumus, pastāstīja Valsts izglītības satura centrā (VISC).

Valsts pārbaudījums 9.klasēm matemātikā notika otrdien, 30.maijā. Lai gan VISC joprojām nav saņēmis oficiālu iesniegumu par pārkāpumu eksāmena norisē, esot zināms, ka aptuveni divas stundas pirms eksāmena sākuma tika nopludināti eksāmena uzdevumi. To, kura eksāmena daļa tikusi nopludināta, VISC patlaban nezinot.

VISC skaidroja, ka pirms eksāmena sākuma uzdevumi tikuši nobildēti un bildes - izplatītas. Centrā uzsvēra, ka eksāmenu nopludināja izglītības iestādē, neatklājot, vai tas noticis kādā konkrētā vai arī vairākās izglītības iestādēs.

Eksāmena darbs lejupielādei skolās īpašā sistēmā pieejams jau no plkst.8, savukārt eksāmena sākums bija plkst.10.

VISC, reaģējot uz saņemto informāciju, par to ziņoja Valsts policijai, kas jau izmeklē arī latviešu valodas centralizētā eksāmena trešās daļas noplūdi. Matemātikas eksāmena kontekstā iekšējā pārbaude VISC nenotiks, jo te esot skaidrs, ka eksāmens "tīši nopludināts no izglītības iestādes".

Uz jautājumu par to, vai skolēniem nāksies eksāmenu pārkārtot, VISC norādīja, ka skolēniem skolas vadības veikto pārkāpumu dēļ nebūs jācieš. Savukārt iespējamie sodi personām, kas eksāmenu nopludināja, ir Valsts policijas kompetences jautājums.

VISC pauda, ka kādu brīdi eksāmena dienā uzdevumi cirkulējuši arī sociālajā tīklā "Twitter".

Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska teica, ka policija šobrīd gaida, kad atbildīgā iestāde vērsīsies ar iesniegumu, lai policija varētu sākt izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!