Foto: LETA

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas šodien kopumā noritējušas bez ievērojamiem starpgadījumiem, tomēr dažos iecirkņos fiksēti kuriozi notikumi, šodien žurnālistiem pastāstīja Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

Jaunjelgavā kāds vēlētājs nezināmu iemeslu dēļ sācis grauzt vēlēšanu aploksni un mēģinājis apēst vēlēšanu sarakstus.

Savukārt kāds 77 gadus vecs kungs lūdzis vēlēšanas atlikt, lai paspētu iepazīties ar sarakstiem.

Viena iecirkņa darbiniekiem nācies mierināt kādu kundzi, kura bija ļoti sašutusi, ka vēlētājas reģistrācijas numurs iecirknī atšķiras no tā, kas norādīts informatīvajā vēstulē pirms vēlēšanām. Noskaidrojies, ka sieviete paskatījusies iepriekšējo vēlēšanu paziņojumu.

EP vēlēšanu Latvijā laikā nav saņemtas ziņas par tādiem pārkāpumiem, kas varētu ietekmēt vēlēšanu rezultātus, paziņoja Cimdars. CVK nav saņēmusi sūdzības par gadījumiem, kad kāds vēlētājs nebūtu iekļauts vēlētāju reģistros, ja viņam tur bija jābūt. Visi 952 vēlēšanu iecirkņi šodien ir strādājuši godam, izteicās CVK vadītājs.

Tajā pat laikā tikuši fiksēti vairāki balsošanas procedūras pārkāpumi. Visbiežāk gadījies, ka vēlētājs parakstījies neparedzētajā ailē, bet tas vienmēr ticis laikus konstatēts un fiksēts. Tomēr vienā gadījumā vēlētājs nav varējis novēlēt, jo viņam paredzētā aile jau bijusi aizņemta un nav bijis iespējams konstatēt, kuram paraksts pieder.

Cimdars atzina, ka vēlētāju aktivitāte šodien bijusi ļoti zema un vairs nevar cerēt, ka tā sasniegs 40%, bet drīzāk svārstīsies ap 30% uz vienu vai otru pusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!