Amatpersonām nevar būt noslēpumu no sabiedrības, norādīja Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš ("KPV LV"), komentējot nofilmēto un publiskoto video no sarunas ar Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektori Ingu Koļegovu.

Viņš arī sola vērsties tiesībsargājošās iestādēs, lai pārbaudītu Koļegovas pausto par iespējamo "Vienotības" ietekmi Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Video filmēts laikā, kad Koļegova vēl bija kandidāte uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amatu. "Visi Saeimā zina, ka es filmēju," sacīja Kaimiņš. Viņš arī uzsvēra, ka tā bija divu amatpersonu saruna parlamentā, un nodokļu maksātājiem ir tiesības zināt, kas notiek ar viņu samaksātajiem nodokļiem. Šajā jautājumā nevar būt noslēpumu, pauda deputāts.

Koļegova iepriekš teica, ka nav zinājusi, ka viņas un deputāta savstarpējā saruna ir filmēta. Viņa arī uzskata, ka, nofilmējot savstarpējo sarunu un publiskojot to, Kaimiņš ir pārkāpis likumu. Tikmēr deputāts ir pretējās domās, piebilstot, ka viņš esot vienīgais, ka parādījis Koļegovu pozitīvā gaismā. "Ja Koļegova grib celt prasību, novēlu viņai veiksmi," turpināja deputāts, norādot, ka tad VVD vadītājai būtu līdzīgi jārīkojas arī pret tiem televīzijas raidījumu veidotājiem, kuri ar slēpto kameru filmē arī privātpersonas.

Kaimiņš esot parādījis Koļegovu pozitīvā gaismā, kas nebija darīts, to, kāda viņa "patiesībā ir". Viņš arī raksturoja VVD vadītāju kā jauku un gudru sievieti, kā arī sava politiskā spēka atbalstu un aizstāvību, ja pret Koļegovu pašreizējā amatā mēģinās "veikt represijas".

Vienlaikus Kaimiņš gatavojot vēstuli Ģenerālprokuratūrai, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam, lai pārbaudītu pausto par iespējamo "Vienotības" ietekmi VID. Deputāts vēloties pārbaudīt, vai tiek "lobētas vienas partijas intereses caur valsts maku".

"Vienotības" priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns, lūgts komentēt Koļegovas pausto, sacīja, ka saistībā ar Koļegovas stāstu kopumā izskanēja ļoti daudz nepatiesu apgalvojumu, kas neatbilst realitātei.

Kā ziņots, publiskajā vidē ir nonācis video no Kaimiņa sarunas ar VVD ģenerāldirektori Koļegovu, kas notikusi Saeimā 8. augustā. Tajā Koļegova izsakās par iemesliem, kāpēc darbu pametusi bijusī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone, tāpat pauž viedokli par "Vienotības" iespējamu ietekmi uz iestādi un citiem jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!