Foto: LETA



12.Saeimā no Latvijas Reģionu apvienības (LRA) saraksta ievēlētajam aktierim Arturam Kaimiņam nav saprotama valsts augstākā apbalvojuma – Triju Zvaigžņu ordeņa – piešķiršana bijušajam premjeram, nākamajam Eiropas Komisijas (EK) viceprezidentam Valdim Dombrovskim (V) . Savukārt par savu uzdevumu parlamentā Kaimiņš piektdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" atzina veselā saprāta ieviešanu valstī.

Kaimiņš sacīja, ka viņš nesaprot, kā var piešķirt ordeni Dombrovskim, kurš premjera amatu atstājis it kā Zolitūdes traģēdijas dēļ, kuram esot „lieta ar kredītu", 27 000 eiro alga. Turklāt cik daudz cilvēku neesot aizbraukuši no Latvijas darbā uz ārzemēm, lai spētu samaksāt savus kredītus.

Pirmā prioritāte Kaimiņa darbībā parlamentā būšot „Maxima" traģēdijas izmeklēšanas komisija. Šī traģēdija ir grāvusi prestižu un uzticību valsts varai, turklāt 11 mēnešos kopš traģēdijas nekas neesot mainījies. Tāpat Kaimiņš uzsvēra, ka vēlas „ieviest veselo saprātu valstī".

Viņa vērtējumā, tie cilvēki, kas esot valdībā, neesot godprātīgi, bez tam Kaimiņam patlaban esot priekšstats par Latviju kā „brīnumu valsti" un to viņš vēloties saprast. Saeimā Kaimiņš gan vēl neesot bijis, taču viņam jau esot daudz jautājumu par notiekošo.

Tāpat Kaimiņš uzsvēra, ka prezidentam esot jābūt tautas vēlētam, un tas varētu būt, piemēram, Egils Levits.

Kaimiņš arī aicināja Aivaru Lembergu pie sevis uz „Suņu būdu", jo daudz kas arī Lemberga darbībā viņam neesot saprotams.  

Saeimā ievēlētais Kaimiņš atzīmēja, ka viņam šī situācija esot jauna un viņš esot bijis pie zīlnieces, kura viņam sniegusi skaidrojumu.

Jau LTV intervijas sākumā Kaimiņš arī nekautrējās izteikt piezīmi žurnālistam Dāvim Valdniekam par viņa vizuālo tēlu, proti, raidījuma vadīšanu ar atvērtu žaketi, kas pasaules prestižos  TV kanālos būtu pilnīgi nepieņemams stils. Kaimiņš arī žurnālistam ieteica iegādāties tādu žaketi, kas būtu lielāka izmēra. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!