Foto: LETA
Svētdien "Latvijas 1. rokkafejnīcas" pārstāvji tikušies ar Saeimas deputātu Arturu Kaimiņu (LRA), lai pārrunātu naktī uz sestdienu notikušo incidentu, un rezultātā abas puses viena otrai atvainojušās, apstiprināja viens no "Latvijas 1. rokkafejnīcas" dibinātājiem Mareks Mediņš, kā arī Kaimiņš.

Mediņš norādīja, ka abas puses kopīgi noskatījās videomateriālu, kurā redzams naktī uz sestdienu notikušais. Pēc tam Kaimiņš atvainojies "Latvijas 1.rokkafejnīcai" un "Latvijas 1.rokkafejnīca" atvainojusies arī deputātam. Abpusēju atvainošanos apstiprināja arī Kaimiņš.

Abas puses esot nākušas pie slēdziena, ka incidenta provokators, visticamāk, bijusi kāda trešā puse. "Video materiālā esam konstatējuši trešās personas iesaisti un provokāciju pret mani. Teksts par manu balsojumu saistībā ar pareizticīgo Ziemassvētkiem bija no trešās personas, nevis apsarga," skaidroja Kaimiņš. Deputāts gan piebilda, ka oficiāls paziņojums no viņa sekos rīt, 15.decembrī.

Savukārt Mediņš apstiprināja, ka "Kaimiņam un "Latvijas 1.rokkafejnīcai" iebildumu un pretenziju vienam pret otru nav". Arī pret apsardzes un Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieku rīcību Kaimiņam pretenziju nav, piebilda rokkafejnīcas pārstāvis.

Kā ziņots, iepriekš Mediņš norādīja, ka konflikts noticis 13.decembrī ap plkst.1.30 starp kluba apsardzes darbiniekiem un Kaimiņu. Pēc Mediņa stāstītā, deputāts bija stipri iereibis, stāvēja pie bāra letes un traucēja apkalpot citus klientus. Apsardzes darbinieks piegājis pie Kaimiņa un palūdzis paiet malā.

Tomēr Kaimiņš atteicies to darīt un kļuvis agresīvs, tāpēc izveidojies konflikts un apsardze palūgusi klientam atstāt kafejnīcas telpas. Ņemot vērā to, ka persona atteicās to darīt, apsardzes darbiniekiem nācās izvest agresīvo klientu ārā,  iepriekš paskaidroja Mediņš.

Pēc viņa stāstītā, ar izraidīšanu no rokkafejnīcas Kaimiņš nebija apmierināts un centās atkārtoti, ar spēku iekļūt telpās. To savukārt pamanījusi uz ielas patrulējošā RPP, kuras darbinieki Kaimiņu aizturējuši. Mediņš arī izteica pateicību gan apsardzes darbiniekiem par profesionālo situācijas risināšanu, gan pašvaldības policistiem, kuri nebija vienaldzīgi šajā situācijā.

Kaimiņš savukārt iepriekš apgalvoja, ka naktī uz sestdienu viņam uzbrucis "Latvijas 1.rokkafejnīcas" apsargs, un esot pamats domāt, ka uzbrukums bijis saistīts ar parlamenta balsojumu, kurā politiķis iebildis pret "Saskaņas" ierosinājumu pareizticīgo Ziemassvētkus noteikt par brīvdienu.

Deputāts iepriekš skaidroja, ka piektdien vakarā bija iegājis rokkafejnīcā satikt savu draudzeni. Politiķis pie bāra letes pasūtījis ēdienu, kad pie viņa pienākuši klāt cilvēki, kuri pauduši pozitīvu viedokli par deputāta darbu Saeimā. Kaimiņš fotografējies ar šiem cilvēkiem, kad kluba apsargs no aizmugures vai sāniem pēkšņi uzbrucis viņam. Politiķis esot nogrūsts zemē ar seju pret grīdu un viņam pārsists deguns.

Kaimiņš iepriekš uzsvēra, ka pirms negaidītā uzbrukuma apsargs krievu valodā viņam teicis: "Tas tev par mūsu svētkiem 7.janvārī!"

Kā ziņots, Saeima 4.decembrī balsoja par "Saskaņas" ierosinājumu Latvijā noteikt par brīvdienu 7.janvāri - dienu, kad pareizticīgie un vecticībnieki svin Ziemassvētkus. Par šī likumprojekta nodošanu komisijām nobalsoja 50 deputāti, kuri pārstāv gan opozīcijas, gan koalīcijas partijas, bet Kaimiņš bija viens no 19 parlamentāriešiem, kuri balsoja pret. Vēl 13 koalīcijas deputāti balsojumā atturējās, bet četri parlamentārieši no dažādām partijām balsojumā nepiedalījās.

Pēc Kaimiņa iepriekš stāstītā, apsargs tajā naktī esot centies uzbrukt viņam arī pēc tam, kad bija ieradusies pašvaldības policija. Kaimiņš policijai uzrakstījis iesniegumu par diviem apsargiem. Parlamentārietis iepriekš norādīja, ka ir jābūt pieejamam videoierakstam par notikušo incidentu. Politiķis arī pauda gatavību vērsties tiesā saistībā ar notikušo. Jautāts, vai tiesā vērsīsies pret konkrēto apsargu vai pret "Latvijas 1.rokkafejnīcu", deputāts atbildēja, ka šajā jautājumā konsultēsies ar juristu.

Kaimiņš iepriekš uzsvēra, ka ir aizskarts viņa gods un cieņa, un šis gadījums liecina, ka konkrētais klubs esot "bīstams apmeklētājiem". Deputāts arī piebilda, ka pirms konflikta izcelšanās viņš nebija lietojis alkoholu, turpretim apsargs, pēc deputāta domām, izskatījies apreibinājies.

Jau vēstīts, ka Saeimas deputāts Kaimiņš piektdienas vakarā bijis iesaistīts konfliktā ''Latvijas 1.rokkafejnīcā''. Notikuma vietā ieradusies arī RPP.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!