Foto: DELFI / LETA / AFI / Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu pirmdienas aktuālajos notikumos Latvijā un pasaulē.
Foto: LETA
Pie
Kolkas
raga jūrā pazudušā kaitbordista Renāra Mileika meklēšana ir skaudrs apliecinājums atbildīgo dienestu niecīgajām iespējām un tam sekojošajai bezspēcībai, portālam "Delfi" sacīja sestdienas notikumu aculieciniece Sarmīte Gitendorfa.

Lasīt vairāk

Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ja Nacionālā hokeja līga (
NHL
) pilnā nopietnībā domā par arvien vairāk līdzjutēju piesaistīšanu Eiropā, tad kādu no spēlēm vajadzētu aizvadīt Latvijā, uzskata Ziemeļamerikas interneta izdevums "Bleacherreport".

Lasīt vairāk

Foto: DELFI.lt
Svētdien Panevēžas rajonā Lietuvā uz autoceļa "Via Baltica" notikusi avārija, kurā viens cilvēks gājis bojā, savukārt uz ceļa Kedaiņi–Josvaiņi pēc divu automašīnu sadursmes transportlīdzeklī palikuši iesprostoti cilvēki, vēsta portāls "Delfi.lt".

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Neatkarīgi no valsts, kurā strādā deviņgadīgā Dāvja vecāki, bija pienākums viņu glābt, komentējot sociālajos tīklos pausto informāciju par ģimenes iespējamo dzīvesvietu Lielbritānijā, uzsver veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Bijušo tieslietu ministri Baibu Broku saistībā ar nepiešķirto pielaidi valsts noslēpumam atbrīvos no amata par gaisa satiksmes organizēšanu Latvijā atbildīgās "Latvijas Gaisa satiksme" (LGS) valdē, aģentūrai BNS pastāstīja satiksmes ministrs
Anrijs Matīss
.

Lasīt vairāk

Transporta kuģa "Hoegh Osaka" kapteinis 180 metrus garo kuģi seklumā pie
Lielbritānijas
krastiem uzvedis apzināti, paziņojuši kompānijas "Hoegh Autoliners" pārstāvji. Tas darīts, lai kuģi glābtu.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Ukrainas
prokrievisko separātistu kontrolētā
Doņeckas
apgabala Zuhresas apkārtnē fiksēta 120 algotņu no
Krievijas
ierašanās, kuri tiek saukti par "brīvprātīgajiem – bijušajiem
Čečenijas
Iekšlietu ministrijas darbiniekiem", atsaucoties uz Militāri politisko pētījumu centra "Informācijas pretestība" vadītāju Dmitriju Timčuku, vēsta aģentūra UNIAN.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Pērnā gada nogalē Vides pārraudzības valsts birojs (VPVB) atzinis par nepieļaujamu plānoto
Tukuma lidostas
darbības paplašināšanu, liecina informācija biroja interneta mājas lapā.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Naftas cena aizvadītajā gadā samazinājusies uz pusi un arī 2015.gada pirmajās tirdzniecības dienās tās cena pieaugumu neatsāk, naftas globālā pieprasījuma kāpumam stagnējot un šīs izejvielas pārprodukcijai turpinot augt.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Latvijas basketbolists
Rolands Freimanis
VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta spēlē pirmdien ar gūtiem 23 punktiem nespēja glābt Tallinas "Kalev/Cramo" komandu no zaudējuma spēcīgajai
Maskavas CSKA
.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Roberts un Sofija joprojām ir populārākie vārdi, ko Latvijā jaundzimušajiem dod viņu vecāki. Otrā vieta pērn - Markuss un Emīlija, bet trešā - Artjoms un Alise, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes sniegtie dati.

Lasīt vairāk

Laikā, kad Japāna saskaras ar pieaugošu dabas draugu spiedienu, kas pieprasa samazināt apdraudēto zivju sugu patēriņu, Tokijas zivju tirgus 2015. gada pirmajā izsolē milzīga zilā tunzivs tiek nosolīta par vairāk kā 37 tūkstošiem dolāru.

Lasīt vairāk

Foto: INDIGITALIMAGES.COM/Glamour
Sākoties jaunam gadam, teju katra sieviete vēlas uzzināt, kas šosezon būs modē? Šai sakarā piedāvājam "Glamour" apkopotās tendences, pēc kurām vadīties vai vienkārši iedvesmoties, papildinot savu garderobi.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Ziemā viss ir otrādāk – svarīgākie dārza darbi norisinās iekštelpās, bet arā, kur gaismas pietiek vien kādām četrām – piecām stundām, kur vējš, sals un nokrišņi ne vienmēr ir labvēlgi ilgai rosībai, veicami vien sīki, ātri paveicami darbi.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Kompānija "Shelby American" izstrādājusi "427 Cobra" rodstera speciālo versiju, kas veltīta oriģinālā modeļa 50 gadu jubilejai. "Shelby 427 Cobra 50th Anniversary" jubilejas versija plašākai publikai pirmo reizi tiks parādīta mēneša vīdu notiekošajā "Barrett-Jackson" izsolē
ASV
.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!