Foto: F64

Partijai "Vienotība" tās līderes Solvitas Āboltiņas vadībā atgūt vēlētāju uzticību būs ļoti grūti, tādēļ partijai līdz kongresam jāiegūst jauna vadība, intervijā "Rīga TV24" pauda Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (V).

Politiķe pauda viedokli, ka "Vienotība" premjerministra amata kandidāta izvēles procesā "aizspēlējās pārāk tālu", neapzinoties to, ka ilgais process automātiski rada arī neskaidrības, taču radītais tukšums mudina citus uz aktīvu un konkrētu rīcību.

Viņa arī sacīja, ka "Vienotības" vadībai un frakcijai bija jārēķinās ar politisko realitāti, jo šī nebija pirmā reize, kad kāds koalīcijas partneris paziņo, ka nepiekrīt premjerministra vai kāda ministra portfeļa amata kandidātam. "Un kas tad parasti notiek? Tad atkal partija apspriežas, izvirza citu kandidātu. Un tas, ka Āboltiņa pati nemudināja savus kolēģus izvirzīt citu kandidātu, ir ļoti liela viņas atbildība, jo "Vienotība" iestrēga strupceļā, un tikai pati Āboltiņa varēja savu partiju izvest [no tā]," viņa pauda.

Kalniete arī norādīja, ka "Vienotība" pašlaik atrodas zināmās krustcelēs un atklāti jāizvērtē notikušais, kā arī jādomā par pārmaiņām, kādas nepieciešamas. "Uzskatu, ka Āboltiņas vadībā atgūt vēlētāju uzticību būs ļoti grūti," viņa sacīja, piebilstot, ka partijai līdz kongresam jāiegūst jauna vadība.

Politiķe arī zināja sacīt, ka citviet Eiropas demokrātijās partiju priekšsēdētāji paši gatavo savus iespējamos pēctečus. "Pie mums tiek kultivēts mīts, ka neviena cita nav. Tikai Solvita to var izdarīt. Tas tiešām ir mīts, jo, kamēr cilvēkam nav uzticēts kāds pienākums, mēs nevaram pateikt, vai viņš to spēj pildīt, vai nē," piebilda Kalniete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!