Foto: Publicitātes attēli

Igaunijas nekustamā īpašuma attīstītāja "Kaamos" jaunā dzīvojamo māju projekta "Moho Park" Mežaparkā pirmajai ēkai atzīmēti spāru svētki, "Delfi Bizness" informēja projekta attīstītāja pārstāvji.

"Moho Park" ir otrais nekustamā īpašuma attīstītāja "Kaamos" īstenotais projekts Rīgā, kurā kopumā plānots ieguldīt 15 miljonus eiro.

12 stāvu namā Kokneses prospektā būs 77 divu līdz četru istabu dzīvokļi. Pirmos mājokļus to īpašniekiem plānots nodot nākamā gada pavasarī. Līdzās notiek otras, gandrīz identiskas ēkas būvniecība, kuru iecerēts pabeigt nākamā gada vasarā. Tādējādi līdz 2023. gada beigām Mežaparkā taps 154 dzīvokļi.

"Neraugoties uz turbulenci būvniecības sektorā, esam spējuši sabalansēt savas darbības, lai mērķtiecīgi virzītos uz priekšu. Esam gandarīti, ka pieprasījums pēc šī projekta mājokļiem ir augsts, jo, esot vēl būvniecības stadijā, vairāk nekā puse no abu ēku dzīvokļiem ir jau ieguvuši savus īpašniekus," saka "Kaamos" vadītājs Latvijā Guntars Cauna. .

"Moho Park" būvniecību veic Igaunijas izcelsmes būvniecības uzņēmums "Mitt&Perlebach", kuram tas ir piektais un apjomīgākais līdz šim Rīgā īstenotais daudzdzīvokļu namu projekts.

"Latvijā daudzīvokļu ēku energoefektivitātei un to iekštelpu klimata kvalitātei līdz šim tikusi pievērsta mazāka uzmanība nekā, piemēram, Igaunijas tirgū, kas izriet arī no būvnormatīvu atšķirībām abās valstīs. Ar prieku varu teikt, ka ar šo projektu "Kaamos" ir spēris lielu soli uz priekšu modernu un energoefektīvu daudzdzīvokļu māju ieviešanā Rīgas tirgū," norāda "Mitt&Perlebach valdes priekšsēdētājs Allans Mahkvejs.

"Kaamos" grupa ir Igaunijas kapitālsabiedrība, kas dibināta 2002. gadā un nodarbojas ar nekustamo īpašumu attīstīšanu, celtniecību, kokapstrādi, zaļo enerģiju, kā arī iegulda jaunuzņēmumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!