Saeimas deputātes Sandras Kalnietes un Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Ģirta Valda Kristovska partija tiks dibināta aprīļa beigās, piektdien tika nolemts pirmajā domubiedru kopsapulcē.
Uz kopsapulci bija ieradušies aptuveni 200 potenciālo partijas biedru, kuru vidū bija arī atsevišķi Saeimas deputāti, bijušais “Latvijas ceļa” biedrs Romualds Ražuks, mūziķis Aigars Runčis, profesore Janīna Kursīte, Rīgas domnieks Dainis Stalts un citi.

Domubiedri vienojās, ka jaunveidojamajā partijas programmā būs četras nodaļas, pirmā no kurām sauksies – “Nacionāla valsts”, otrā – “Darbīgs cilvēks”, trešā – “Ilgtspējīga tautsaimniecība” un ceturtā – “Latvija pasaulē”. Kalniete pauda gandarījumu, ka uz pirmo tikšanos ir ieradušies tik daudz cilvēku, un norādīja, ka īpaši tiek gaidīti gados jauni ļaudis.

Kalniete norādīja, ka jaunveidojamā partija būs labēja, jo “mēs pastāvam par labējām vērtībām”. Kā svarīgo partneri Latvijai drošības jomā Kalniete uzskata ASV.

Savukārt Kristovskis apgalvoja, ka partijas mērķis ir iegūt varu, lai strādātu valsts labā. Viens no topošās partijas mērķiem būšot cīņa par labu pārvaldību valstī.

Debatēs Saeimas deputāte Ina Druviete, kura strādās pie partijas programmas, norādīja, ka programmā tiks īpaši runāts par to, kā stiprināt tiesiskumu un demokrātijas izaugsmi Latvijā.

Savukārt EP deputāte Inese Vaidere būs atbildīga par ekonomikas sadaļu un ilgtspējīgas tautsaimniecības jautājumu aktualizēšanu.

Rīgas domes deputāts Dainis Stalts aicināja jaunveidojamo partiju īpašu uzmanību pievērst noziedzības apkarošanai, jo katrs ceturtais rīdzinieks pēdējos gados ir kļuvis par nozieguma upuri.

Nautrēnu pagasta vadītāja Līvija Plavinska pauda viedokli, ka “mēs dzīvojam ļoti negodīgā valstī”, jo ir jābūt kādā partijā, lai varētu attīstīties pagasts. “Es ceru, ka šī partija spēs pastāvošo kārtību mainīt,” sacīja pagasta vadītāja.

Savukārt kāda atnākusī kundze aicināja nākamos partijas biedrus kļūt par gaismas nesējiem, kam sanākušie arī piekrita, saucot: “Būsim!”

Dibināšanas kongress varētu notikt 26.aprīlī, bet par to vēl tiks pieņemts atsevišķs lēmums.

Jau ziņots, ka pirms nedēļas Kalniete un Kristovskis iepazīstināja sabiedrību ar memorandu, kas būs jaunveidojamās partijas pamatā. Jaunveidojamās partijas manifestā visi Latvijas patrioti tiek aicināti “kopīgam darbam” – “varas un sabiedrības uzticības atjaunošanai, atbildīgai līdzdalībai savas valsts nākotnes veidošanā”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!