Ja pašreizējo Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktori Inesi Kalvāni apstiprinās Valsts kontroles padomes locekles amatā, viņas pārraudzībā būs Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), Ārlietu ministrija (ĀM), Ekonomikas ministrija (EM) un Satiksmes ministrija (SM).

Valsts kontroliere Elita Krūmiņa trešdien Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē deputātus informēja, ka Kalvāne apstiprināšanas gadījumā vadīs pirmo revīzijas departamentu, kas atbild par IZM, ĀM, EM un SM.

Kalvānes piemērotība šim amatam esot vērtēta pēc astoņām kompetencēm, tostarp izvērtējot atbildības sajūtu, objektivitāti un godīgumu, iegūto izglītību, darba plānošanas un organizācijas spējas, kā arī personiskās īpašības.

Kalvāne komisijas sēdē deputātiem uzsvēra, ka savā darbā vadīsies pēc Valsts kontrolē noteiktās metodoloģijas.

Deputāts Artuss Kaimiņš (KPV) vēlējās zināt, kāda ir Kalvānes motivācija kandidēt uz šo amatu, ņemot vērā, ka "Valsts kontroli baigi nemīl". Viņš arī vēlējās zināt Kalvānes plānotā atalgojuma apmēru. Par atalgojumu Kalvāne atzina, ka precīzu summu nevarēs nosaukt, tomēr tas esot lielāks nekā pašreizējā amatā. Savukārt viens no iemesliem, kāpēc viņa vēlas pretendēt uz šo amatu, esot labas zināšanas par publiskās pārvaldes organizāciju Latvijā un lielā pieredze valsts pārvaldē.

Kā ziņots, NVA direktore Inese Kalvāne tiek virzīta Valsts kontroles padomes locekļa amatam.

Kalvāne apliecināja, ka kandidē uz šo amatu, tomēr no citiem komentāriem atturējās. Viņa uzsvēra, ka varēs atbildēt uz jautājumiem pēc tam, kad Saeima pieņems lēmumu šajā jautājumā.

Saskaņā ar Valsts kontroles likumu padomes locekļu amata kandidātus Saeimai iesaka valsts kontrolieris.

Valsts kontroliere Elita Krūmiņa vēstulē Saeimai norāda, ka parlaments 19. maija sēdē atbrīvoja no Valsts kontroles padomes locekļa amata Lauru Graudiņu pēc pašas vēlēšanās. Šim vakantajam amatam Krūmiņa iesaka Kalvānes kandidatūru.

Vēstulē Saeimai Krūmiņa uzsver, ka Kalvānei ir vadītāja pieredze, kā arī pieredze iestādes iekšējās kontroles sistēmas izveides un tās darbības novērtēšanā, finanšu vadībā, iekšējo auditu veikšanas organizēšanā, stratēģisko plānu izveides organizēšanā, kā arī starptautiskās sadarbības organizēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!