Foto: LETA
Kalvis Vītoliņš apsver iespēju izstāties no konkursa par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu, Vītoliņš pirmdien paziņoja "Providus" rīkotajā diskusijā, kurā piedalījās visi pieci otrajai kārtai izvirzītie pretendenti uz šo amatu.

Vītoliņš vēl gan domāšot un gala lēmumu par savu turpmāko rīcību plāno pieņemt šīs nakts laikā. Vaicāts par iemesliem, kādēļ šādu lēmumu viņš pieņēmis, Vītoliņš minēja Valsts kancelejas direktores Elitas Dreimanes publiski pausto nostāju, ka konkurss varētu noslēgties bez rezultātiem.

Tāpat Vītoliņš uzsvēra, ka Saeima patlaban pat nevar nodrošināt 51 balsi, tādēļ, pat ja komisija izvirzīs kādu cilvēku uz šo amatu, diezin vai Saeima par viņu nobalsos.

Kā ziņots, KNAB priekšnieka amata konkursa otrajā kārtā turpinās vērtēt piecus pretendentus - SIA "Pireja" juridisko pārstāvi Māri Gulbi, KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāju Ilzi Jurču, KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieku Jaroslavu Streļčenoku, KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāju Lienīti Šikori un SIA "Biznesa un juridiskā prakse" īpašnieku Vītoliņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!