Premjers Aigars Kalvītis trešdien pieprasīja Jūrmalas skandālā iesaistītā satiksmes ministra Aināra Šlesera (Latvijas Pirmā partija) demisiju.
Šādu lēmumu premjers pieņēma pēc sarunas ar pašu Šleseru.

“Neviens ministrs nevar strādāt, ja viņam nav sabiedrības uzticības,” pēc tikšanās ar Šleseru sacīja Kalvītis. Šlesers ir zaudējis uzticību sabiedrības acīs, tāpēc ministru prezidents nolēmis pieprasīt demisiju.

Pēc Kalvīša paziņojuma Šlesers izteica nožēlu, ka pret viņu vērstā “melna kampaņa” ir guvusi virsroku. Ministrs cer, ka tiesa pēc iespējas ātrāk izskatīs Jūrmalas kukuļņemšanas skandālu un atklās īstos vainīgos, pierādot viņa nevainību šinī lietā.

Šlesers atklāja, ka paliks aktīvajā politikā un izmantos šo laiku, lai gatavotos vēlēšanām. “Esmu godīgi strādājis un man nav ko nožēlot,” uzsvēra Šlesers. Viņš atklāja, ka šis gadījums turpmāk liks uzmanīgāk runāt ar nepazīstamiem cilvēkiem un sadarboties ar uzņēmējiem.

Šovakar “Pirmās partijas” valde tiksies, lai apspriestu aktuālos jautājumus.

Jau ziņots, ka pats Šlesers trešdien no rīta paziņoja, ka pats negrasās atkāpties. Viņš arī pateicās premjeram Aigaram Kalvītim, ka viņš ļāvis ministram pašam pieņemt lēmumu.

Šlesers apgalvoja, ka nav zinājis par kukuļdošanu Jūrmalas vēlēšanās un nav veicinājis balsu pirkšanu. “Ja es to būtu zinājis, tāds darbības nebūtu notikušas,” sacīja ministrs.

LTV raidījuma “De Facto” citētie Jūrmalas skandālā apsūdzētā uzņēmēja Germana Miluša un Šlesera sarunas atšifrējumi liecina, ka uzņēmējs apspriedis ar LPP pārstāvi iespējas nodrošināt balsu vairākumu mēra vēlēšanās LPP kandidātam Jurim Hlevickim.

Šajā rakstā aplūkotais temats šodien plkst. 19.25 tiks apspriests LTV7 informatīvi izklaidējošajā raidījumā “0 pozīcija”. Veidojot raidījumu, tiks ņemti vērā “Delfi” lasītāju argumenti, kurus lūdzam paust atsauksmēs pie šī raksta. Par “Delfi” lasītāju iesaisti raidījuma veidošanā plašāk lasiet šeit!

Raidījums "0 pozicija" aicina "Delfi" lasītājus novērtēt satiksmes ministra Aināra Šlesera labos un sliktos darbus, esot satiksmes ministra amatā - 5 katrā kategorijā. Savu vērtējumu izsakiet komentāros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!