Foto: LETA

Bijušie premjeri Aigars Kalvītis un Ivars Godmanis kopā ar Aināru Šleseru partijas "Vienoti Latvijai" rindās šogad cīnīsies par iekļūšanu nākamajā Saeimā, ceturtdien vēsta laikraksts "Diena".

Laikraksts atzīmē, ka partijas sastāvā vēlēšanās Kalvītis, Godmanis, kā arī bijušais Tautas saskaņas partijas priekšsēdis Jānis Jurkāns, kādreizējais tēvzemiešu līderis un Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, bijušais ministrs, viens no Tautas partijas līderiem Edgars Zalāns un citi bijušie politiķi, kuri savulaik ir ieņēmuši augstus amatus savās partijās. Divas no tām - Tautas partija un LPP/LC - darbību jau izbeigušas, kas galvenokārt saistīts ar pakāpenisku vēlētāju uzticības samazināšanos.

Kā informē laikraksts, Kalvītim esot žēl noskatīties uz „šīs valsts lēnajiem attīstības tempiem - ja mēs tā mīņāsimies, tad Eiropas Savienības līmeni nevarēsim sasniegt", tāpēc, viņaprāt, cilvēkiem, kuriem vēl ir spēks un enerģija, ir jāliek šie resursi lietā. Kalvītis uzskata, ka tagadējiem politiķiem pietrūkstot gan profesionalitātes, gan pieredzes, un valstī vispār neesot politikas - to, kas pastāv, viņš uzskata tikai par eksistēšanu izdzīvošanas režīmā. Savukārt Zalāns laikrakstam politisko vidi raksturojis kā „garlaicīgu un apnicīgu".

Laikraksts vēsta, ka Jurkāns varētu būt saraksta līderis Latgalē,  Zalāns - Kurzemē,  Kalvītis - Vidzemē.

Laikraksts atgādina, ka Šleseram sākotnēji bija doma apvienot vienā sarakstā visus bijušos premjerus, bet, piemēram, Indulis Emsis jau ir Zaļo un Zemnieku savienības biedrs, bet Guntaram Krastam ir labs darbs, no kura viņš nevēloties atteikties. Taču šo spēku publiski varētu atbalstīt arī bijušo premjeru klubs, pieļāvis Kalvītis.

Šlesers laikrakstam izteicis, ka „tiem, kas tagad ir pie varas, vairs nav konkurences". Viņš Zaļo un Zemnieku savienību, kā arī Nacionālo apvienību Visu Latvijai!TB/LNNK uzskata tikai par „Vienotības" piedēkli. „Mēs piedāvāsim alternatīvu Vienotībai," uzsver  Šlesers. 

„Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars „Dienai" šos Šlesera plānus komentējis, sakot „divreiz vienā upē nevar iekāpt," pieļaujot - viņi nav pamanījuši pārmaiņas politiskajā vidē, kurā ir cita domāšana un izpratne. Kamparu potenciālie pretinieki nebiedējot.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!