Foto: LETA

Aizvadīto pašvaldību vēlēšanu rezultāti jo īpaši apliecina, ka labējām politiskajām partijām ir jāizbeidz šķelties, un ceļā uz Saeimas vēlēšanām tām ir beidzamais laiks iet kopā un sadarboties, uzskata "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars.

Sarunā ar portālu "Delfi" viņš pauda pārliecību, ka partiju konsolidācija ir vienīgais veiksmīgais sadarbības ceļš, taču tas nebūt nenozīmē sarakstu dalīšanu un politiķu pāriešanu no viena spēka otrā.

Tāpēc Reformu partijas (RP) vadītāja Valda Zatlera izteikumi par iespēju aicināt pievienoties partijai tos "Vienotības" biedrus, kurus neapmierina partijas līderes un Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas vadības stils, izklausās atrauti no realitātes. RP vajadzētu rūpīgāk izvērtēt savus salīdzinoši pieticīgos panākumus pašvaldību vēlēšanās un izdarīt secinājumus, pirms izteikt šādus apgalvojumus, teica "Vienotības" ģenerālsekretārs.

"Konsolidācija vienkārši ir vajadzīga. Visai Latvijas tautai tā sašķeltība un saskaldītība ir nepatīkama, tāpēc mēs vēlreiz iesim šo konsolidācijas ceļu. Labējiem politiskajiem spēkiem, sadarbojoties ar cilvēkiem arī no reģionu partijām, ir jāiet kopā," teica Kampars.

Viņš uzsvēra - zinot to, ka RP pašvaldību vēlēšanās guva salīdzinoši pieticīgus rezultātus, Zatlera izteikumi par "Vienotības" biedru pārņemšanu savās rindās ir pārsteidzoši, taču "smilšukastē nevienam kūciņas negribu bradāt".

Jau pirms diviem gadiem, vēl pirms Zatlera Reformu partijas izveides, viņa komanda atteikusies iet kopā ar "Vienotību", bet tas bijis un būs pareizākais veids, kā latviešu politiķiem sadarboties, sacīja Kampars.

"Politiskajai platformai ir jāveidojas, visām pusēm par to vienojoties. Nebūs tā, ka "Vienotība" kādam kaut ko liks vai pavēlēs," teica Kampars.

Viņš uzsvēra, ka "Vienotība", sākot gatavošanos Saeimas vēlēšanām, aicinās uz sadarbību ne tikai RP, bet arī cilvēkus, piemēram, no partijas "Tukuma pilsētai un novadam", partijas "Kuldīgas novadam", partijas "Valmierai un Vidzemei", "Latgales partijas" un citām, kas veiksmīgi pierādījušas sevi pašvaldību vēlēšanās, ir "nostabilizējušies kā līderi un ir sabiedrībā mīlēti".

Jau vēstīts, ka Zatlers varētu aicināt pievienoties partijai tos "Vienotības" biedrus, kurus neapmierina partijas līderes un Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas vadības stils, - šādi viņš reaģējis uz "Vienotības" līderes publiskajiem izteikumiem, ka viņas partija ir atvērta RP biedriem.

Āboltiņa laikrakstam "Neatkarīgā" ir izteikusies, ka oficiālas sarunas par iespējamo RP pievienošanos nav bijušas, bet, ja RP biedriem ir uzskats, ka "Vienotības" politika ir pieņemama, tad tiem ir jādomā par pievienošanos partijai.

"Nevajadzētu citai partijai publiski norādīt, ko darīt, un nekaunīgi vervēt sev biedrus," akcentēja Zatlers, norādot - tik pat labi varētu aicināt RP pievienoties tos "Vienotības" biedrus, "kas šaubās, kuriem nesaskan". "Viņiem nav tik viendabīga organizācija, kā tas ir nosaukumā. Ir vismaz trīs dažādas plūsmas ar ļoti atšķirīgiem uzskatiem," izteicās Zatlers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!