Foto: LETA

Informācija par to, ka jaunajā valdībā varētu veidot jaunu Eiropas Savienības (ES) lietu ministra amatu, neatbilst patiesībai, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica partijas "Vienotība" ģenerālsekretārs Artis Kampars.

"Maigi runājot, sižets bija nepārbaudīta baumu informācija, un neatbilst patiesībai," viņš teica.

Kampars uzsvēra, ka par šāda posteņa veidošanu nav bijušas oficiālas diskusijas, un par to nav runāts nevienā viņam zināmā formātā.

Arī informācija par to, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu varētu ieņemt Salaspils mērs Raimonds Čudars, savukārt veselības ministra amatu - esošais finanšu ministrs Jānis Reirs (V) neatbilstot patiesībai.

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš (V) intervijā Latvijas Radio otrdien atzina, ka šāda ministra postenis bija aktuāls pagājušajā gadā, kad bija Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē.

"Tagad tam nav jēgas vispār, es neredzu, ko tāds ministrs darītu," teica Kalniņš.

Savukārt Ministru prezidenta amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS) LNT raidījumā "900 sekundes" atzina, ka šāda iespēja ir apspriesta, taču ne valdības veidošanas sarunās.

Kučinska ieskatā premjeram ES lietās būtu nepieciešams palīgs, lai vairāk laika varētu veltīt iekšpolitikas jautājumiem.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" pirmdien vēstīja, ka partija "Vienotība" vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam piedāvā Čudara kandidatūru, savukārt veselības ministra amatam - Reira kandidatūru.

Tāpat piedāvāts veidot jaunu Eiropas Savienības (ES) lietu ministra amatu, ko varētu uzticēt deputātam Ojāram Ērikam Kalniņam (V).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!