Foto: F64

Otrdien sāksies kanalizācijas kolektora atjaunošanas darbi Ernesta Birznieka-Upīša ielā, kuru laikā tiks ierobežota transportlīdzekļu kustība šīs ielas posmā no Lāčplēša ielas līdz Visvalža ielai, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā "Rīgas ūdens" (RŪ).

Tāpat remontdarbu laikā būs slēgts labais pagrieziens Ernesta Birznieka-Upīša un Lāčplēša ielu krustojumā virzienā uz staciju. Plānots, ka remontdarbi noslēgsies sestdienas rītā.

Kanalizācijas kolektors ir avārijas stāvoklī, uz ielas jau sāka veidoties iesēdumi, tāpēc februāra beigās Ernesta Birznieka-Upīša ielas un Lāčplēša ielas krustojumā jau tika veikti darbi radušās avārijas situācijas novēršanai.

Kanalizācijas vada atjaunošana sāksies otrdienas pēcpusdienā un notiks ar beztranšeju metodi, veicot tā oderēšanu jeb tā saucamo "zeķes" ievilkšanu. Kopējais atjaunojamā posma garums ir 62 metri. Papildu tam tiks veikts arī kanalizācijas akas pārsedzes un teknes remonts. Darbu veikšanas laikā apkaimē var tikt pārsniegts pieļaujamais trokšņa līmenis.

Kā informē RŪ, saistībā ar kanalizācijas kolektora remontu no 20. marta līdz 23. martam būs izmaiņas arī 13. trolejbusa maršrutā. No Ieriķu ielas virzienā uz Centrāltirgu 13. trolejbusi brauks pa maršrutu līdz Avotu ielai, tālāk pa Avotu ielu, Stabu ielu, Aleksandra Čaka ielu, Marijas ielu, Elizabetes ielu, Ernesta Birznieka-Upīša ielu, Dzirnavu ielu un tālāk pa maršrutu. Pieturvietas "Stabu iela", "Lāčplēša iela" un "Dzirnavu iela" centra virzienā būs slēgtas. Trolejbuss pieturēs visās apvedceļā esošajās pieturās. Ieriķu ielas virzienā 13. maršruta trolejbusi kursēs bez izmaiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!