Foto: Publicitātes foto

Šodien Kandavas novada domes ārkārtas sēdē deputāta mandātu nolicis Ivars Marašinskis (LZS), kura uzņēmums SIA "Kandavas ceļi" ir novada pašvaldības partneris vairākos projektos, informēja Marašinskis.

Viņa pārstāvētais politiskais spēks domē strādā opozīcijā. "Ja esi opozīcijā, visu laiku jācīnās. Negribu, lai cieš uzņēmums," neslēpa uzņēmuma īpašnieks un vadītājs, skaidrojot, ka SIA "Kandavas ceļi" ir noslēgts līgums par ceļu uzturēšanu novadā. Savukārt Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publiskotā informācija liecina, ka uzņēmums ieguvis daudzus pašvaldības pasūtījumus, tostarp pēdējais līgums noslēgts vēl šovasar par novada izglītības iestāžu vienkāršoto atjaunošanu.

Lēmums par deputāta pilnvaru izbeigšanu esot pārrunāts arī ar politiskā spēka pārstāvjiem.

Jautāts, vai ar šādu soli viņš nepievils vēlētājus, kas pašvaldības vēlēšanās atbalstīja Marašinski, viņš pauda, ka lielākā daļa balsotāju bija tieši uzņēmuma darbinieki, kas ciestu, ja viņš paliktu strādāt domē. "Tās ir apmēram 70 ģimenes, kas Kandavai ir pietiekami," apgalvoja uzņēmuma vadītājs.

Marašinska vietā Kandavas novada domes deputātes amatā šodien apstiprināta Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola direktore Daiga Puga (LZS), kura darbosies Izglītības, kultūras un sporta komitejā un Finanšu, plānošanas un novada attīstības komitejā, uzzināja domē.

Jau vēstīts, ka, par novada domes priekšsēdētāju ievēlot Ingu Priedi (LZP), Latvijas Zemnieku savienība (LZS) zaudējusi varu novadā un nonākusi opozīcijaā.

Gan Latvijas Zaļā partija, gan LZS novada domē ieguvusi četras deputātu vietas. Domes vadītāja amatam virzīti abu politisko spēku pārstāvji - Priede un Signe Ezeriņa (LZS).

Balsojumā uzvarēja Priede, iegūstot astoņas balsis par. Viņu atbalstīja visi partijas biedri, kā arī divi nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK un divi Latvijas Reģionu apvienības pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!