Foto: DELFI
Lai gan Rīgas domē patlaban tiek strādāts pie plāna bēgļus, kas Rīgā varētu ierasties jau nākamā gada aprīlī, nodarbināt galvaspilsētas kapu sakopšanā, Islāma kultūras centrs (IKC) uzskata, ka šādi darbi pazemo musulmaņus, portālam "Delfi" sacīja IKC preses pārstāvis Ahmeds Roberts Klimovičs.

Jau vēstīts, ka Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) šonedēļ sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja, ka, gaidot bēgļus, pašvaldība paredzējusi mainīt virkni sabiedriskās kārtības noteikumu, apzināt bēgļu izmitināšanas iespējas patversmēs, kā arī piedāvāt viņiem darbu kapu un galvaspilsētas parku sakopšanā.

Klimovičs portālam "Delfi" sacīja, ka islāmā kapi tiek uzskatīti par soda vietu un musulmaņiem tiek ieteikts no tiem vairīties.

Tāpat islamticīgajiem "pavēlēts nojaukt krustus, bet šajā darbā jānodrošina to kopšana un tiem jāizrāda cieņa," tāpēc tie bēgļi, kuri būs musulmaņi, Rīgas mēra iecerētajos darbos piedalīties nevarēs.

Tāpat šāds darbs pazemo musulmaņus. Turklāt, islamticīgais drīkst apbedīt to, kurš nepieder viņa ticībai tikai tad, ja nav neviena cita "neticīgā", kurš to varētu izdarīt.

Jau vēstīts, ka valdība konceptuāli atbalstījusi rīcības plānu patvēruma meklētāju uzņemšanai Latvijā, un orientējoši sistēmas sagatavošanai sākotnēji 531 personas uzņemšanai nepieciešami 16 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!