Foto: Aizsardzības ministrija

Sestdien Mazarešarīfas bāzē "Nothern Lights" notika svinīgs Līgo svētku ieskandināšanas pasākums, kurā piedalījās Ziemeļvalstu un Baltijas Pārejas atbalsta vienības karavīri no Zviedrijas, Latvijas, Norvēģijas un Somijas, portālu "Delfi" informēja AM Militāri publisko attiecību departamenta pārstāve, kapteine Sandra Brāle.

Uzrunājot klātesošos karavīrus, Pārejas atbalsta vienības komandieris pulkvedis Peders Ohlsons (Peder Ohlsson) uzsvēra, ka vasaras saulgrieži jau tradicionāli ir īpaša diena visām četrām vienības dalībvalstīm: "Pārejas atbalsta vienības sastāvā jau esam godinājuši Somijas bruņoto spēku Karoga dienu, Zviedrijas un Norvēģijas nacionālo dienu. Vasaras saulgrieži ir senākā Ziemeļvalstu un Baltijas valstu kopējā tradīcija. Tāpēc šodien, pirmo reizi, man ir tas gods teikt – svinēsim svētkus visi kopā!"

Latvijas kontingenta komandieris, Pārejas atbalsta vienības komandiera vietnieks pulkvežleitnants Reinis Baško stāsta, ka 24.jūnijā Latvijas karavīriem plānots arī nacionālais Līgo svētku pasākums Mazarešarīfas bāzē "Nidaros", kurā piedalīsies arī karavīri, kuri ikdienā dienesta pienākumus pilda citās Afganistānas bāzēs. Viņš lakoniski norāda, ka primārais ir dienesta uzdevumu izpilde: "Uzdevums ir uzdevums, un tas ir jāpilda. Būs iespēja, svinēsim. Iespēju robežās plānots sapulcināt visus kontingenta karavīrus."

Kontingenta komandieris stāsta, ka, lai radītu svētku noskaņojumu un māju sajūtu, īpašu sveicienu karavīriem ir sarūpējuši Latvijas uzņēmēji – AS "Cēsu alus", AS "Valmieras piens", SIA "Rēzeknes gaļas kombināts" un AS "Jaunpils pienotava". Karavīri svētkos mielosies ar sieru, gaļas izstrādājumiem un Ulmaņlaika kvasu.

Starp vairāk nekā 140 Latvijas karavīriem, kuri šobrīd dienesta pienākumus pilda starptautiskajā operācijā Afganistānā ir 12 Jāņi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!