Foto: DELFI

Nacionālo bruņoto spēku Speciālo uzdevumu vienība sadarbībā ar ASV speciālajiem spēkiem, kas atrodas Latvijā starptautiskās operācijas „Atlantic Resolve” ietvaros, pirmdien veiks kopīgus treniņus Rīgā virs Daugavas, desantējoties no „Black Hawk” helikopteriem, informēja Aizsardzības ministrijas pārstāve Daina Ozoliņa.

Viņa norādīja, ka treniņa galvenais uzdevums ir veicināt Latvijas un ASV speciālo spēku sadarbību un resursu savietojamību, kas ir ļoti nozīmīgs aspekts, lai reaģētu uz mūsdienu draudiem un izaicinājumiem.

"Pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas pērnā gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV ir uzsākusi mācību operāciju „Atlantic Resolve”. Operācijas mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā," tā Ozoliņa.

Kopš februāra Latvijā sācies aktīvs militāro mācību periods, un daudzās no nacionālajām un starptautiskajām mācībām šogad piedalās arī ASV un citu sabiedroto valstu karavīri ar savu militāro tehniku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!