Foto: LETA
Novembra beigās Latvijas karoga zaimošanu atklājušais aculiecinieks Ainis paudis satraukumu par izsaukumu uz Drošības policiju (DP). DP portālam "Delfi" norādīja, ka procesuālās darbības ne pret vienu nav ierosinātas, un izmeklēšana par karoga zaimošanu turpinās.

Jau vēstīts, ka naktī uz 29. novembri Rīgas iedzīvotājs Ainis pamanījis Latvija karoga apgānīšanu – tas ar momenta līmi bija pielīmēts un nopēdots gulēja Barona ielas "Dzirnavu iela" pieturā.

Sestdien savā "Facebook" profilā Ainis publicējis fotogrāfiju ar DP pavēsti, kurā viņš tiek aicināts ierasties uz tikšanos ar DP inspektori, būdams "kā persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess". Ainis paudis satraukumu un neizpratni par pavēsti. Tajā norādīts, ka, pamatojoties uz Kriminālprocesa likuma 27. panta 1. daļas 4. punkta, "Procesa virzītājs pieprasa, lai ikviena persona izpilda kriminālprocesuālo pienākumu un ievēro procesuālo kārtību".

Portālam "Delfi" DP norādīja, ka procesuālās darbības ne pret vienu nav ierosinātas. Izmeklēšana par karoga zaimošanu turpinās, un tās interesēs sīkāku informāciju DP nevar sniegt.

Jau ziņots, ka 2.decembrī Drošības policijā no Valsts policijas tika saņemts kriminālprocess, kas sākts pēc Krimināllikuma 93.panta par valsts simbolu zaimošanu.

Saistībā ar kriminālprocesa izmeklēšanu Drošības policija aicina atsaukties personas, kuras 28.novembrī laikā no pulksten 22:00 līdz 29.novembra pulksten 00:30 redzēja, kā Rīgā, Barona ielā pie sabiedriskā transporta pieturas "Dzirnavu iela", uz ietves tiek pielīmēts Latvijas valsts karogs.

Tāpat aicinātas atsaukties personas, kas bijuši liecinieki citām aizdomīgām aktivitātēm šajā laikā minētajā vietā.

Personas ar to rīcībā esošu šādu informāciju tiek lūgtas vērsties Drošības policijā, zvanot uz tālruņa numuru 67208964. Drošības policija garantē informācijas konfidencialitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!