Foto: DELFI Aculiecinieks
Spēcīgo lietavu radīto plūdu dēļ Kārsavas novada pašvaldība piektdien lems par ārkārtas situācijas izsludināšanu, piektdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja novada domes priekšsēdētāja Ināra Silicka (ZZS).

Silicka skaidroja, ka patlaban novadā patlaban izskaloti esot aptuveni 70% ceļu. Novads praktiski esot "atgriezts no ārpasaules", jo applūduši vairāki ceļi. Viņa sacīja, ka patlaban izbraukt iespējams vien pa maziem lauku ceļiem.

Savukārt jaunais Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdētājs Gints Kaminsks (LZS) raidījumam atzina, ka noteikti tiks lūgta finansiāla palīdzība no valsts, jo plūdu radītie zaudējumi ir lieli. Viņš sacīja, ka Latgalē izveidojusies ārkārtas situācija un šādi plūdi vasarā ir nebijis gadījums. būs nepieciešama valsts finansiāla palīdzība zaudējumu segšanai.

Vēl LPS vadītājs pauda neizpratni, kāpēc spēcīgo lietavu dēļ reģionā sabrukuši arī jauni un tikko atjaunoti ceļi.

Jau ziņots, ka ceturtdien Latgalē spēcīgo lietavu dēļ kopumā slēgti deviņi autoceļi. Spēcīgo lietavu dēļ ceļi Latgalē daudzviet ir pārplūduši un izskaloti. Satiksmei slēgti septiņi valsts vietējās nozīmes autoceļi, reģionālais autoceļš Viļaka - Kārsava 37.kilometrā un šoseja Kārsava – Rēzekne, iepriekš informēja "Latvijas Valsts ceļi".

Kā ziņots, trešdien un ceturtdien Austrumlatviju skāra spēcīgas lietavas. Daļā Latgales nokrišņu daudzums sasniedza nebijušu rekordu. 32 stundu laikā Rēzeknes novērojumu stacijā reģistrēti 159 milimetri lietus, kas atbilst 229% no mēneša normas.

Plūdus veicinājušas arī iepriekšējās lietavas, kas valsts austrumos bija 19.-21.augustā. Toreiz lielākais nokrišņu daudzums - 73,5 milimetri - bija Alūksnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!