Foto: LETA
Tā kā nedēļas nogalē tiek prognozēta augsta gaisa temperatūra, atsevišķās vietās uz melnā seguma valsts autoceļiem var veidoties svīduma vietas un ceļš var būt slidens, informē valsts AS "Latvijas autoceļu uzturētājs" sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Audere.

Viņa skaidro, ka pie ilgstoši augstas gaisa temperatūras uzkarst arī autoceļu segums.

"Ceļu segumam uzkarstot vairāk par +50 grādiem, melnā seguma sastāvā esošais bitumens kļūst mīksts un tas sāk kust," norāda Audere.

Lai uzlaboto transporta riteņu un asfaltu seguma virsmas saķeri, kā arī satiksmes drošību, "Latvijas autoceļu uzturētājs" apstrādā svīdumu vietas, vienmērīgi nokaisot ar smilti vai sīkām šķembām.

Autoceļu uzturētājs aicina autovadītājus būt uzmanīgiem un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu. Tāpat autovadītāji aicināti informēt Satiksmes informācijas centru par svīduma vietām, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

"Latvijas autoceļu uzturētājs" visā valsts teritorijā, izņemot Rīgas pilsētu, veic valsts autoceļu kompleksās ikdienas uzturēšanas darbus, kā arī būvmateriālu - dolomīta šķembu, drupinātās grants un sagatavotās smilts ražošanu.

Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 tūkstoši kilometru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!