Foto: LETA

Kartinga halle "Ātruma cilts" pēc ugunsgrēka ir atsākusi darbību, bet kafejnīca ēkas blakus piebūvē vairākus mēnešus būs slēgta, iekams beigsies remontdarbi, aģentūrai BNS sacīja viens no "Ātruma cilts" vadītājiem Reinis Pozņaks.

Jau ziņots, ka 20.septembrī notika ugunsgrēks "Ātruma cilts" kartinga hallē Sergeja Eizenšteina ielā Rīgā.

"Šobrīd darbību ir atjaunojuši kartingi, bet kafejnīca nav atjaunojusi savu darbību un kādu laiku arī neatjaunos. Tie būs vairāki mēneši, [kamēr kafejnīca būs slēgta]. Tā piebūve, kurā bija kafejnīca, ir nopostīta, bet pats angārs, kurā ir trase, nav cietis. Kafejnīcu, visticamāk, nāksies pilnībā atjaunot. Šobrīd vēl norit pētniecības, saskaņošanas un plānošanas process, bet, izskatās, ka būs pamatīgs remonts," teica Pozņaks.

Viņš piebilda, ka kartinga halle atsāka darbību 23. septembrī, tiklīdz saņēma ekspertu atzinumus, ka kartinga telpas ir droši lietot.

Pozņaks piebilda, ka pagaidām viņam nav informācijas par zaudējumiem, kas radušies ugunsgrēka dēļ - tas ir jāprasa ēkas īpašniekam SIA "Projektu attīstības aģentūra". Vienlaikus viņš piebilda, ka celtne bija apdrošināta.

Aģentūrai BNS pagaidām neizdevās sazināties ar SIA "Projektu attīstības aģentūra", lai noskaidrotu ugunsgrēka radīto zaudējumu apmēru.

Jau vēstīts, ka ugunsgrēks izcēlās 20. septembrī plkst. 4.20. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg pie divstāvu angāra tipa ēkas piebūvētas kafejnīcas jumts 200 kvadrātmetru platībā un pirmā stāva telpa. Plkst. 6.40 ugunsgrēks tika lokalizēts, bet plkst. 8 tā likvidācijas darbi vēl turpinājās. Saistībā ar tās nakts notikumiem kartinga halle dažas turpmākās dienas bija slēgta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!