Foto: LETA

Kas nebalsos šodien par valsts budžetu, tas neatbalstīs par valsts drošību, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Vaicāts, kādiem projektiem ZZS varētu prasīt papildu finansējumu, Brigmanis sacīja, ka šajā periodā, kad budžets iet savu gaitu gan caur valdību, gan Saeimu, cilvēki mēģina aktualizēt tēmas, kas nav ietvertas nākamā gada budžetā.

Viņš atzina, ka te pat neesot runa par deputātu kvotām, bet gan par lielākām summām, bet gan par to, "vai mēs atbalstam vai neatbalstām tādas mūsu kultūrvēsturiskas lietas kā baznīcas".

Brigmanis sacīja, ka nākamgad ir paredzēts "ļoti nozīmīgs notikums kristīgajā dzīvē kā pāvesta vizīte", taču, vaicāts, vai pāvesta Franciska vizīte Latvijā jau ir apstiprināta, Brigmanis precizēja, sakot, ka nākamgad ir paredzēta gatavošanās pāvesta vizītei. "Pareizāk, precizēšu vārdu, gatavošanās,"sacīja Brigmanis, norādot, ka tam ir paredzēta noteikta summa. No baznīcu puses esot bijuši signāli, ka visiem uz baznīcu patīkot aiziet. "Ir daudz baznīcas – katedrāle, doma baznīca, ērģeles, kam summas budžetā nav paredzētas," sacīja Brigmanis, norādot, ka "mēs patreiz nerunājam par summām. Ja būs šīs summas, tad runāsim ar finanšu ministri".

Tāpat pašvaldības ir izteikušas vēmi pēc dažādiem projektiem. Pašvaldības pašas šos projektus īsteno, taču viņiem nelielas summas pietrūkst. Nevalstiskās organizācijas vēlas finansējumu, jomas, kam ZZS prasīti līdzekļi, ieskicēja Brigmanis.

Brigmanis atzina, ka Izglītības un zinātnes ministrijas darbs ir visvājākais posms valdības darbā. "Es ceru, ka ministrs ir apņēmības pilns šo jautājumu risināt, tāpēc mēs neatbalstījām ministra Kārļa Šadurska (V) demisiju," sacīja Brigmanis. Viņš pauda uzskatu, ka pašai ministrijai, ministram un šīs jomas pārraugam – politiskajam spēkam "Vienotība", ir jātiek ar to galā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!