Foto: PantherMedia/Scanpix
Romas katoļu baznīca pagaidām nevēlas pārsteidzīgi vērtēt par vardarbību pret bērniem apsūdzēto priesteri, tomēr par notikušo tā izsaka nožēlu un skumjas.

Priesteris Andris Kravalis skaidroja, ka baznīca nevēlas pārsteidzīgi izsacīt nosodījumu cilvēkam, kurš savu dzīvi veltījis kalpošanai, turklāt tā tas baznīcā nenotiekot.

Kravalis norādīja, ka pagaidām nav zināmi nedz notikuma cēloņi, nedz arī apstākļi, tāpēc tos baznīcas pārstāvji ar laiku centīsies noskaidrot.

Kā ziņots, šonedēļ Aizkraukles rajona tiesa piespriedusi īslaicīgu brīvības atņemšanu uz 20 dienām kādam Romas katoļu baznīcas priesterim krimināllietā, kurā viņš apsūdzēts par cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgajiem, informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Aizkraukles rajona tiesa pasludināja saīsināto spriedumu, un krimināllietā, kurā priesteris apsūdzēts par cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgajiem, nodarot viņiem fiziskas un psihiskas ciešanas, tiesa priesteri atzina par vainīgu un piemēroja viņam īslaicīgu brīvības atņemšanu uz 20 dienām.

Apsūdzētais priesteris pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 174.panta otrās daļas, informēja prokuratūras pārstāve.

Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības priesteris laika posmā, kad pie viņa dzīvesvietā dzīvoja paša māsa ar diviem mazgadīgiem bērniem, kuri tobrīd bija no viņa materiāli un citādi atkarīgi, vairākas reizes, būdams alkohola ietekmē, bez īpaša iemesla aiz dusmām par, viņaprāt, bērnu nepareizo uzvedību un rīcību ar savām mantām uz mazgadīgajiem kliedza, lika viņiem ilgstoši stāvēt kaktā, tostarp ceļos uz zirņiem, un tīši sita mazgadīgos pa dažādām ķermeņa daļām, nodarot viņiem fiziskas un psihiskas ciešanas.

Pilns spriedums būs pieejams 3.decembrī, pēc kura pirmās instances tiesas spriedumu būs iespējams pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!