Foto: LETA

Katrs jaunietis ir vajadzīgs Latvijai, tāpēc viņiem būtu rūpīgi jāpadomā, pirms ķerties pie narkotiku lietošanas, trešdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja premjere Laimdota Straujuma.

"Gribu uzrunāt jaunos cilvēkus, jo katrs no viņiem ir vajadzīgs Latvijai, lai padomā, pirms ķeras pie dažādām vielām," raidījumā sacīja premjere. Viņa sacīja, ka valdība strādā pie tā, lai ierobežotu tā dēvēto "spaisu" pieeju legālā tirgū. Straujuma raidījumā sacīja, ka pēc divām nedēļām uz sēdi sanāks Narkotiku ierobežošanas padome, kas apkopos visus līdz šim izskanējušos priekšlikumus "spaisu" izplatības ierobežošanai. Taču ministre arī atzina, ka cīņa ar jaunajām psihotropajām vielām notiek nekoordinēti.

Tuvojoties skolēnu vasaras brīvlaikam, tiks rīkotas izglītojušas kampaņas, kuru laikā arī televīzijās plāno informatīvas kampaņas par to, kas notiek ar narkotiku lietotājiem.

Straujuma uzskata, ka jauniešiem ir jāsaprot, kādas neatgriezeniskas sekas atstāj jauno psihotropisko vielu lietošana. Viņa uzsvēra, ka arī šīs vielas izraisa atkarību.

Jau vēstīts, ka pēdējos mēnešos aktīvi runā par tā dēvēto "spaisu" tirgošanas ierobežošanu. Mediķi katru dienu ziņo par jaunu cilvēku, arī pusaudžu, nonākšanu slimnīcās pēc šo vielu lietošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!