Foto: Shutterstock

Mežā Ķeguma novada Tomes pagastā trešdien, 29. augustā, apmaldījās vīrietis, kurš no biezokņa spēja izkļūt vien ar glābēju palīdzību, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

VUGD ap pulksten 13 saņēma izsaukumu. Ierodoties meža malā, glābēji izmantoja automašīnas skaņas un gaismas signālus. Vīrietis tos sadzirdējis un atradis pareizo virzienu izejai no meža.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, sausā zāle, pirts, dārza māja, šķūnis un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, trešdien ugunsdzēsēji – glābēji Pils ielā Ķegumā no bedres izcēla tajā iekritušu suni un nodeva saimniekam, Senlejas ielā Daugavpilī notvēra čūsku, kas atradās dzīvojamās mājas pagalmā un palaida brīvībā mežā, Kandavas ielā Rīgā un Nākotnes ielā Saldū atbrīvoja automašīnu motora pārsegos ielīdušus kaķus, Čiekuru ielā Daugavpilī atbrīvoja makšķeres tīklā sapinušos putnu, Talsu šosejā Jūrmalā izcēla bedrē iekritušu kaķi, bet Ata Kronvalda ielā Cēsīs izcēla mājas pagrabā iekritušu suni.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 29. augusta pulksten 6.30 līdz 30. augusta pulksten 6.30 VUGD saņēma 37 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu un 22 uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!