Foto: LETA

Ķekavas novada domē jaunievēlētie deputāti sarunas par valdošo koalīciju paredzējuši noslēgt svētdien, 30. jūlijā, pastāstīja pašvaldībā no Jaunās konservatīvās partijas (JKP) ievēlētais Neils Kalniņš.

"Pašlaik notiek sarunas. Domāju, ka svētdien tās arī noslēgsim - tad notiks kopīgas sarunas visiem partneriem," teica Kalniņš, atkājot, ka līdz tam plānots pabeigt izstrādāt arī kopīgu darbības plānu turpmākajiem gadiem.

Kalniņš sacīja, ka, notiekot aktīvām sarunām, tajās vēl aizvien netiek iesaistīts līdzšinējais pašvaldības vadītājs Andis Damlics ("Reģionu alianse"). Taču Damlics neesot vienīgais, ar kuru sarunas un virzība uz kopīgu darbu patlaban nenotiek.

"Tie, kas ir slikti uzvedušies, - ar tiem mēs turpināsim nesadarboties," pauda Kalniņš. Viņš gan atturējās atklāt, ar kuriem deputātiem un politiskajiem spēkiem paredzēts noslēgt sadarbību.

"Droši vien, ka tas nebūs tikai viens cilvēks, ar ko būs ierobežota sadarbība," atzina Kalniņš, pagaidām atsakoties atklāt domniekus, ar kuriem sadarbība varētu tikt ierobežota. "Pašreiz vēl noris sarunas. Tiešām vēl nav iespēju pateikt, ar ko mēs galu galā vienosimies. Patlaban situācija vēl ir gana atvērta - negribētos kādu pārsteigt nesagatavotu," piebilda Kalniņš.

Viņš uzsvēra, ka vienošanās notiks ar tiem, kas savās programmās ietvēra līdzīgus redzējumus par Ķekavas novada attīstību.

Kārtējā domes sēde notiks 9. augustā, taču tajā netiks izskatīti jautājumi par jaunās domes sastāvu.

Iepriekš Damlics atzina, ka "kārtis [jaunās domes veidošanā] ir JKP rokās", uzsverot, ka šis politiskais spēks vēl pirms atkārtotās balsošanas uzsvēra vēlmi vadīt domi. Viņš gan tāpat norādīja, ka, viņaprāt, JKP trūkst izpratnes par darba organizēšanu domē.

Kā ziņots, Pļavniekkalna skolas dēļ JKP Ķekavas novada domes sasaukumā atsakās sadarboties ar Damlicu. "JKP uzņēmusies līdera lomu, redzam, ka mums ir trīs mēra amata kandidāti. Sarunu procedūrā noskaidrosim, kurš būtu labākais," iepriekš teica Kalniņš, atklājot, ka JKP mēra krēslā redz viņu pašu, Viktoriju Bairi un Andri Ceļmalnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!