Piektdien pēcpusdienā izcēlies meža un purva ugunsgrēks Ķemeru Nacionālajā parkā netālu no Kaņiera ezera, savā sociālā tīkla "Facebbok" lapā informē Dabas aizsardzības pārvalde (DAP).

Pārvalde norāda, ka pulksten 21.30 ugunsgrēkā degšanas platība ir ap desmit hektāriem.

Uz vietas dzēšanu koordinē Valsts mežu dienests, kā arī strādā vairākas Valsts ugunsdzēsības un glābšana dienesta brigādes un arī Dabas aizsardzības pārvaldes speciālisti.

Dzēšanā iesaistīts arī helikopters ar ūdens maisu, kas sniedz ievērojamu atbalstu, jo degšanas vietu ar transportu sasniegt nav iespējams.


Ugunsgrēks izcēlies netālu no tūristu iecienītās Kaņiera pilskalna takas. DAP lūdz pagaidām šo un arī citus dabas tūrisma objektus Kaņiera ezera apkārtnē neapmeklēt, lai neapdraudētu savu veselību un netraucētu atbildīgo dienestu darbu. Tāpat pārvalde atgādina, ka nacionālā parka teritorijā izmantot bezpilota lidaparātus jeb dronus ir aizliegts.

Pārvaldes publicētajā video redzama degšanas vieta ap pulksten 17, taču patlaban degšanas platība esot plašāka. DAP norāda, ka karstajā un sausajā laikā mežos ir ārkārtīgi liela ugunsbīstamība, un aicina ievērot vislielāko piesardzību, lai nejaušas vieglprātības vai neuzmanība neizraisītu nenovēršamas sekas.

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) informē, ka NBS helikopters "Mi-17" pēc VUGD lūguma sniedz atbalstu meža ugunsgrēka dzēšanā Engures novada Smārdes pagastā. "Delfi" aculiecinieks Normunds novērojis, ka vairākas reizes helikopters uzpilda ūdeni jūrā pie Ragaciema.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!