Foto: LETA

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ķemeru Nacionālā parka likumā, to papildinot ar normām, kas parkā iekļauj Ķemeru vēsturiskā kūrorta teritoriju un noteic, kādas zemes vienības ietilpst šajā teritorijā.

Saeimas Parlamentārās izmeklēšanas komisijas par Ķemeru sanatorijas pārvaldīšanas juridisko un faktisko situāciju priekšsēdētājs Dainis Stalts skaidro, ka šādi tiks nodrošināta Ķemeru sanatorijas kompleksa nedalāmība, proti, tas, lai kompleksu nebūtu iespējams izpārdot pa daļām.

Saskaņā ar likumā noteikto, Ķemeru vēsturiskās kūrorta teritorijai ir jānodrošina minerālūdeņu, ārstniecisko dūņu un mikroklimata ilgtspējīgu attīstību un izmantošanu tūrismam un veselības aprūpei, kā arī kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanu un popularizēšanu.

Ķemeru vēsturiskajā kūrorta teritorijā būs jānodrošina nozares attīstībai nepieciešamo objektu - rehabilitācijas centra, kūrorta poliklīniku, ārstu privātprakšu, SPA viesnīcas un kūrortviesnīcas - darbība, kā arī sanatorijas vēsturiskā parka un tā objektu aizsardzība un izmantošana.

"Delfi" jau vēstījis, ka "Ominasis Latvia", kas savulaik privatizēja Ķemeru sanatoriju, marta sākumā tika pasludināts par maksātnespējīgu, tādēļ neveiksmīgā privatizētāja mantu ir plānots pārdot izsolē.

Šā gada aprīlī Saeima izveidoja parlamentārās izmeklēšanas komisiju, kas pētīs Ķemeru sanatorijas privatizācijas tiesiskumu, privatizācijas līguma izpildi, kā arī situāciju saistībā ar ēku īpašnieka "Ominasis Latvia" maksātnespēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!