Foto: PantherMedia/Scanpix

28. septembrī Ukrainas galvaspilsētā Kijevā pēc Britu Padomes un Gētes Institūta iniciatīvas notiek Valodu dienai veltīts pasākums. Tā mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību valodu daudzveidībai un novērtēt savas dzimtās valodas nozīmi, portālu "Delfi" informē Ārlietu ministrija.

Pasākumā kopā ar Britu, Gētes, Franču, Poļu un Čehu institūtiem ar savu stendu piedalās arī Latvijas vēstniecība, lai pievērstu klātesošo uzmanību latviešu valodai un valstij kopumā, izplatot informatīvus materiālus par Latvijas augstskolām, tūrisma iespējām un Rīgu kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Katram dalībniekam ir iespēja apmeklēt bezmaksas valodu nodarbības, uzzināt par studēšanas iespējām Eiropas Savienības valstīs, noskatīties īsfilmas un piedalīties dažādās spēlēs.

Eiropas Savienība patiešām ir valodām bagāta: tajā ir 24 oficiālās valodas un vairāk nekā 60 etniskās kopienas, kas runā kādā no reģionālajām vai mazākumtautību valodām. Lai vērstu uzmanību uz šo lielo valodu bagātību, Eiropas Savienība un Eiropas Padome 2001. gadu izziņoja par Eiropas Valodu gadu, un kopš tā laikā 26. septembrī tiek atzīmēta Eiropas Valodu diena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!