Foto: LETA

Valsts valodas centrs (VVC) pieņēmis lēmumu sodīt Rīgas uzraksta "uzlabošanas" idejas autoru, uzrakstot administratīvā pārkāpuma protokolu, savukārt Rīgas domes (RD) Satiksmes departaments to grasās apstrīdēt, pirmdien ziņo laikraksts "Diena".

"Šī nav robežzīme, bet gan vides objekts," komentējot VVC lēmumu, norādījusi  RD pārstāve Laila Īvāna.

Tāpat Īvāna norāda, ka neizprot VVC rīcību, piemērojot sodu, jo centra kompetencē neietilpstot jautājumi par vides objektiem. "Tas ir tāpat kā gliemeži, kas ir novietoti pie Okupācijas muzeja, tur ir uzraksti angļu valodā. Tas ir vides objekts, kam nav piemērojamas tās normas, kas oficiālai ceļa zīmei," stāsta Īvāna.

Īvāna arī piebilst, ka Rīgai ir savas oficiālās ceļa zīmes, kas apzīmē apdzīvotas vietas robežu: "Tās ir tieši tādas pašas kā citās apdzīvotās vietās - melni burti uz balta fona."

Savukārt VVC pārstāve Laura Velzete-Skudra laikrakstam atzinusi, ka RD departamentam ir tiesības apstrīdēt centra lēmumu un, par spīti RD nostājai, viņa uzskata, ka VVC ir taisnība: "Šī zīme neatbilst latviešu valodas un literatūras normām, un tas ir Valsts valodas likuma pārkāpums. Runa ir par gramatiskajām formām, un šis simbols nekādā veidā neasociējas ar garumzīmi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!