Foto: AFI

Ja šajā situācijā izglītības un zinātnes ministra amats nonāk politiskajā tirgū, tad mēs visdrīzāk runājam par šīs valdības beigām, sacīja izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Ķīlis uzsvēra, ka Reformu partijai Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir svarīga ministrija, un tās atdošana nozīmētu šīs valdības beigas. "Tad var taisīt citu valdību, protams, un tajā citā valdībā var visādi būt," izteicās ministrs.

Runājot par to, ka nacionālā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK)" varētu būt noskatījuši sev izglītības un zinātnes ministra krēslu, Ķīlis domā, ka tā ir viena no neiespējamākajām prasībām, ar kuru viņi varētu nākt klajā. "Man liekas, ka tā ir viena no neiespējamākajām prasībām un, iespējams, ka tā vispār tiek izteikta tāpēc, ka viņi zina, ka tā ir neiespējama. Viņi apzināti saka kaut ko neiespējamu, lai tad viņiem kaut ko dotu. Bet nu nedos, Reformu partija tad vienkārši iziet ārā no valdības," uzsvēra ministrs.

Tāpat viņš neesot pārliecināts, vai "Vienotība" pilnā mērā būtu ar mieru, ka Izglītības un zinātnes ministrija nonāk Nacionālās apvienības pārziņā, pat neskatoties, ka partijā esot arī reformu pretinieki.

Jau vēstīts, ka VL-TB/LNNK koalīcijas partneriem ir pieteikusi aicinājumu veikt katra ministra un arī valdības darba novērtējumu, pēc kura netiek izslēgta arī ministru nomaiņa. Neoficiāli tiek runāts, ka nacionālā apvienība labprāt pārdalītu par labu sev atsevišķus RP ministru amatus. Runas par pārbīdēm valdībā sākās pēc satiksmes ministra Aivja Roņa paziņojuma par atkāpšanos no amata.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars izteicās, ka vairāk par iespēju uzņemties satiksmes jomas pārraudzību apvienību varētu interesēt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) un Izglītības un zinātnes ministrija.

1.martā amatu atstās pašreizējais satiksmes ministrs Aivis Ronis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!