Foto: LETA

Otrdien amatā apstiprinātais Valsts meža dienesta (VMD) ģenerāldirektors Andis Krēsliņš ir augstas klases mežsaimniecības speciālists, sacīja iepriekšējais dienesta vadītājs Jānis Kinna.

Viņš uzsvēra, ka Krēsliņš ir bijis ilggadējs, profesionāls VMD darbinieks, taču vienlaikus atturējās sniegt komentāru par Krēsliņa atbilstību VMD vadītāja amatam.

Taujāts, ar ko pats turpmāk plāno nodarboties, Kinna atbildēja, ka pats vēl to nezina. "Plāni ir pilnīgi neskaidri. Pašlaik galvenais ir pilnībā izārstēt traumēto kāju," stāsta Kinna.

Jau ziņots, ka valdība 27.septembrī VMD ģenerāldirektora amatā apstiprināja līdzšinējo dienesta Ziemeļaustrumu virsmežniecības virsmežzini un ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju Andi Krēsliņu.

Rīkojums paredz, ka Krēsliņš ģenerāldirektora amatu ieņems līdz 2015.gada septembrim. Krēsliņš VMD ģenerāldirektora amatā tika apstiprināts bez iebildumiem un diskusijām.

Kā ziņots, Kinna pameta amatu maija vidū Zemkopības ministrijas iecerētās VMD reformas dēļ, jo nevarēja piekrist reformās paredzētajai mežniecību likvidācijai. Taču vienlaikus formāli saglabāja amatu līdz 16.septembrim, jo viņam tika noteikta pārejoša darbnespēja, ko izraisīja gada sākumā piedzīvots smags kājas lūzums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!