Aģentūra “AD Media” sadarbībā ar sociālo pētījumu firmu “Latvijas Fakti” 2000.gada novembrī Rīgā jau trešo gadu pēc kārtas rīkoja kinoskatītāju aptauju. Aptaujas rezultāti liecina, ka, salīdzinot ar 1999.gadu, ir jūtami palielinājies to respondentu skaits, kas iet uz kino 2-3 reizes mēnesī vai vēl biežāk (no 27,7% uz 35,5%).
Audzis arī to respondentu skaits (vairāk nekā trīs ceturtdaļas intervēto – 76,2%), kas apmeklē kinoteātrus vismaz reizi mēnesī. Aptaujā, kas notika četros Rīgas kinoteātros – “Oskars”, “Daile”, “Kino 52” un “K.Suns”, pēc filmas noskatīšanās tika intervēti 502 respondenti - kinoteātru apmeklētāji, no kuriem 55% bija vīrieši, 45% - sievietes, 69% - latvieši, 31% cittautieši.

Iecienītākais Rīgas kinoteātris joprojām ir Daile – 41,2% respondentu to apmeklē vislabprātāk. Otrajā vietā ierindojies kino “Oskars”, bet trešais apmeklētākais kino ir “Kino 52”. Interesanti, ka vīriešu auditorijas vidū populārākais ir kino “Oskars”. Sievietes vairāk iecienījušas kinoteātri “Rīga” un “Kino 52”.

Latviešu auditorijā populārākā ir “Daile”, bet cittautiešiem – “Kino 52” un “Palladium”.

Skatītāju iecienītākie žanri, tāpat kā pirms gada, ir komēdijas un asa sižeta filmas (trilleri). Puse aptaujāto sieviešu un 58% vīriešu visbiežāk izvēlas komēdijas. Salīdzinot ar iepriekšējo aptauju, kritusies piedzīvojumu filmu un filmu par sadzīvi popularitāte, savukārt fantastikas un šausmu filmu popularitāte ir nedaudz kāpusi.

Aptauja liecina, ka filmas žanra izvēle nav atkarīga no respondentu ienākumiem. Jo jaunāki skatītāji (līdz 23 gadiem), jo biežāk viņi skatās komēdijas un fantastikas filmas. Kinoskatītāji vecumā no 18 līdz 30 gadiem visvairāk skatās trillerus un piedzīvojumu filmas. Savukārt vecumā virs 30 gadiem populārākais žanrs ir drāmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!