Foto: stock.xchng
Sestdien kinoteātrī "Forum Cinemas" nāvējoši sašautais vīrietis bija bankas "Citadele" Aktīvu un pasīvu pārvaldības nodaļas vadītājs un Resursu pārvaldības daļas vadītāja vietnieks Aigars Egle, apstiprināja "Citadele" korporatīvo komunikāciju vadītāja Ieva Prauliņa.

Egle bija četru bērnu tēvs. Viņš tika nogalināts meitas acu priekšā, kad netālu sēdošajam kino skatītājam aizrādīja par nepiedienīgi skaļu uzvešanos filmas laikā.

Savukārt slepkava ir jurists Nikolajs Zikovs, kuram, spriežot pēc viņa agrākajām publikācijām, šaujamieroču tēma ir īpaši tuva, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Piemēram, pēc šī jurista domām, privātpersonām būtu jāatļauj iegūt īpašumā pat automātiskos šaujamieročus, kā arī jāizslēdz šāvēja pienākums aizsargājoties mazināt kaitējumu uzbrucējam.

Pēc aculiecinieku stāstītā, Zikovs filmas "Melnais gulbis" seansa laikā uzvedies nepieklājīgi - izteicis skaļus komentārus, čabinājis uzkodu turzu un nekādi nav reaģējis uz pārējo skatītāju aizrādījumiem.

Seansa beigās, kad uz ekrāna jau rādīti titri un skatītāji devušies prom, starp 1968.gadā dzimušo Egli un pāris rindas augstāk sēdošo nepieklājīgo 1983.gadā dzimušo Zikovu notikusi vārdu apmaiņa.

Tad Zikovs izvilcis ieroci un vairākas reizes izšāvis Egles virzienā, viņu nogalinot. Slepkavu aizturējuši citi kino apmeklētāji, kad viņš mēģinājis pamest zāli. Vēlāk viņš nodots Valsts policijas darbiniekiem.

"Egle bija četru bērnu tēvs, ļoti pieklājīgs, mierīgas dabas cilvēks, augsta līmeņa profesionālis finanšu jomā ar augstu atbildības sajūtu," norādīja Prauliņa.

Viņš bija absolvējis Londonas universitātes maģistrantūru finanšu jomā. Kopš 2006.gada studējis Rīgas Tehniskās universitātes doktorantūrā un bijis doktora grāda kandidāts datorzinātnēs un informācijas tehnoloģiju jomā. Bankā "Citadele" viņš strādāja kopš 2008.gada, bet iepriekš ilgstoši darbojās Latvijas Bankā.

Banka "Citadele" izsaka dziļu līdzjūtību Egles ģimenei un piederīgajiem. Banka atbalstīs Egles ģimenes locekļus un sniegs nepieciešamo palīdzību.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Zikovs ir Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes doktorants, kurš savulaik studējis Policijas akadēmijā, taču mācījies tur civilā kārtā un nav bijis policists. Noziegumā lietotais ierocis bijis legālas izcelsmes. Vīrietim esot atļaujas uz vēl diviem ieročiem.

Pirmdien tiesa lems par Zikova apcietināšanu.

Paziņojumu par notikušo pirmdien izplatījuši Zikova advokāti Vilis Sruoģis un Andrejs Voroncovs, kuri Zikova rīcību nodēvējuši par "uzbrukuma atvairīšanu". Jurists esot kļuvis "par nemotivētas agresijas upuri". Vainu slepkavībā Zikovs neatzīst un uzskata, kā rīkojies "nepieciešamās aizstāvēšanas robežās".

Nogalināto Egli šie abi advokāti savā paziņojumā atļāvušies nodēvēt par "neitralizētu uzbrucēju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!