Foto: LETA

Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis (V) apdomātu, vai atsaukt un tālāk nevirzīt savu kandidatūru partijas "Vienotība" vadītāja amatam nākamajā kongresā, ja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) arī lemtu cīnīties par šo amatu.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta Panorāma" Ķirsis sacīja, ka ir gatavs kandidēt amatam, pieņemot aicinājumu, ko izteikuši atsevišķi partijas biedri. Nevienu no biedru, kas izteikuši viņam aicinājumu kandidēt, vārdus Ķirsis nenosauca, bet pauda, ka, viņuprāt, viņš ir atbilstošs kandidāts.

Vienlaikus Rīgas pašvaldības deputāts atklāja, ka dod laiku – divas dienas - kādai no "partijas lielākajām zvaigznēm, piemēram, Dombrovskim". Ja kāda no šīm nenosauktajām "zvaigznēm" lems kandidēt partijas vadītāja amatam, tad Ķirsis gatavs atsaukt savu kandidatūru un tālāk to nevirzīt.

Vaicāts, kas tieši ir "citas kaluma zvaigznes", Ķirsis sacīja, ka tie ir Eiropas Parlamenta deputāti, ministri un jau nosauktais komisārs. Jautāts tieši par Kozlovski, Ķirsis sacīja, ka viņš "ir ļoti cienījams konkurents" un Ķirsis apdomātu, vai piekāpties viņam, bet konkrētu atbildi nesniedza.

Jau vēstīts, ka gatavību uzņemties partijas vadību ir apliecinājuši divi kandidāti - pašreizējais politiskā spēka priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns un Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis. Abu kandidātu redzējums tiks vērtēts partijā un lēmums par kandidātu virzību partijas priekšsēdētāja amatam tiks pieņemts līdz nedēļas beigām.

Tāpat ziņots, ka iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) ir uzrunāts kandidēt uz partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētāja amatu, taču patlaban nav apstiprinājis, kā arī nav noliedzis gatavību to ieņemt. Viņš gan nenoliedza, ka viņu partijas valdes priekšsēdētāja amatam ir uzrunājuši gan "Vienotības" frakcijas deputāti, gan partijas biedri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!