Bijušā veselības ministra Gunta Belēviča, kurš pirmdien nolika Saeimas deputāta mandātu, vietu Saeimā ieņems Askolds Kļaviņš, portālam "Delfi" apstiprināja kandidāts.

Saskaņā ar vēlēšanu rezultātiem Rīgas domes (RD) Vides pārvaldes priekšnieks un Latvijas Zaļās partijas valdes loceklis Kļaviņš ir nākamais, kas var pretendēt uz Belēviča vietu Saeimā.

Sarunā ar portālu "Delfi" Kļaviņš apstiprināja, ka ir gatavs strādāt Saeimā kā deputāts.

Otrdien Kļaviņš dosies uz Saeimu, lai parakstītu dokumentus, savukārt jau ceturtdien viņš, visticamāk, dos deputāta zvērestu.

"Kas tur daudz, ko runāt, kas jādara, tas jādara," uzsvēra Kļaviņš. Viņš apstiprināja, ka būs jāpamet darbs RD Vides pārvaldē, jo šie amati nebūs apvienojami. "Es jau nedomāju, ka es uz visu mūžu eju Saeimu, tas jau terminēts pasākums."

"Ja es piekritu balotēties, tad, ko es tagad ākstīšos," uzsvēra Kļaviņš. "Ja es esmu startējis, tad man jāiet līdz galam tas ceļš."

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) publicētā informācija, 1966. gadā dzimušais Kļaviņš Latvijas Universitātē ieguvis bakalaura grādu bioloģijā.

Jau vēstīts, ka pēc skandāla saistībā ar ķirurģisku manipulāciju veikšanu Latvijas Onkoloģijas centrā, apejot oficiālo pacientu reģistrācijas kārtību, Belēvičs piektdien atkāpās no amata. Tāpat Belēvičs paziņoja par izstāšanos no Latvijas Zaļās partijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!