Foto: LETA

Pēdējo divu gadu laikā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ievērojami zaudējis sabiedrības uzticību, liecina Latvijas televīzijas raidījuma "de facto" rīcībā nonākusī kompānija "Latvijas Fakti" pēc KNAB pasūtījuma veiktā aptauja.

Raidījums svētdien vēsta, ka šis pētījums apliecina - uzticība zaudēta laikā, kopš KNAB priekšnieka amatā ir Jaroslavs Streļčenoks, jo dati salīdzināmi ar līdzīgu aptauju, kas veikta iepriekš. Streļčenoks amatā ir kopš 2011.gada novembra. Raidījums pieļauj, ka neglaimojošais rezultāts ir iemesls, kādēļ KNAB nav steidzis aptaujas rezultātus publiskot.

Ja pirms diviem gadiem KNAB par godīgu iestādi uzskatīja 42% iedzīvotāju, tad tagad tā domā 32%. Pretējs viedoklis par biroju šajā laikā audzis par septiņiem procentiem – no 16,1% līdz 22,9%.

Jau vēstīts, ka KNAB ilgstoši valda strīdi starp biroja vadītāju un atsevišķiem darbiniekiem. Amatpersonas, kuras strādāja ekspertu darba grupā KNAB darba rezultātu izvērtēšanai, iesaka ne tikai mainīt biroja pārraudzību, bet nākotnē neizslēdz biroja funkciju sadalīšanu atsevišķās iestādēs. Un, lai gan visi atzīst, ka biroja problēma slēpjas iekšējās cīņās, tomēr risinājums šobrīd tiek meklēts sistēmas maiņā, atgādina raidījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!