Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) uzsāktas 11 administratīvā pārkāpuma lietas par 9.Saeimas deputātu atrašanos interešu konfliktā.
Kā informēja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs, deputāti pildot savus pienākumus ir veikuši darbības attiecībā pret saviem radiniekiem, tas ir, pieņemot tos darbā par palīgiem un slēdzot ar viņiem īres līgumus.

Tuvākajā laikā KNAB noformēs administratīvo pārkāpumu protokolus un nosūtīs tos uz parlamentu, lai lūgtu Saeimas atļauju deputātu administratīvajai sodīšanai. Pēc tam, kad būs saņemta atbilde no Saeimas, tiks piemēroti arī attiecīgie sodi.

Administratīvā pārkāpuma lietas KNAB uzsāktas 12. oktobrī un 15. oktobrī.

Pagaidām KNAB deputātu vārdus neatklāj, solot to darīt pēc tam, kad būs saņemta Saeimas atļauja.

KNAB gan atgādināja, ka vienreiz Saeima neļāva administratīvi sodīt toreizējo Saeimas priekšsēdētāju Ingrīdu Ūdri (ZZS).

Kā ziņots, 2003. gada 20. novembrī parlaments nepiekrita toreizējās Zaļo un zemnieku savienības priekšsēdētājas un Saeimas spīkeres Ūdres izdošanai saukšanai pie administratīvās atbildības par politiskās organizācijas nelikumīgi saņemto ziedojumu nepārskaitīšanu Finanšu ministrijas norādītajā kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!