Foto: Publicitātes attēli
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) tā arī nav izdevies atvērt Ventspils mēra Aivara Lemberga domes kabinetā esošo seifu, kura kodu mērs esot aizmirsis, bet atbildīgie darbinieki, kuriem bija jāpieraksta šīs kods, vairs nestrādā domē, ceturtdien intervijā Latvijas Radio klāstīja Ventspils mērs.

Lembergs intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" atvainojās visiem iesaistītajiem par savu aizmāršību, un klāstīja, ka tagad ir jāatceras tik daudz kodu un pinkodu, bet viņš tos mēdz aizmirst, piemēram, nesen viņš esot izmetis telefonu, jo aizmirsis tā kodu.

Lembergs arī ironizēja, ka izmeklētāji seifu plāno atvērt, taču tas nav izdevies - "tātad nav kaut kāds brāķis", bet drošs seifs, secināja Lembergs. Viņš arī stāstīja, ka seifā nekā neesot.

Jau ziņots, ka trešdien vakarā KNAB darbinieki uz laiku pārtraukuši kratīšanu Ventspils domē un meklē iespēju, kā atvērt Lemberga kabinetā esošo seifu. Lembergs iepriekš presei norādīja, ka šo seifu sen nav lietojis, tāpēc neatceras, kā to atvērt.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka KNAB trešdien veicis kratīšanu īpašumos, kas pēc izmeklētāju domām, pieder par Latvijas oligarhiem dēvētajiem politiķiem - Andrim Šķēlem, Aināram Šleseram un Aivaram Lembergam. KNAB 20.maijā pret amatpersonām sācis kriminālprocesu par kukuļošanu, naudas atmazgāšanu un citiem noziegumiem.

Kratīšanu trešdienas rītā KNAB sācis Rīgas Tirdzniecības ostā, ko apliecināja gan tās pārstāvji, gan advokāti. Tāpat kratīšana notikusi nacionālajā lidsabiedrībā "airBaltic", apliecinājis uzņēmums. Kratīšana notikusi arī Lemberga kabinetā domē un īpašumā Puzē, kā arī Andrim Šķēlem daļēji piederošajā SIA "UVK".

Rīgas domes vadītāja pienākumu izpildītāja un Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (LPP/LC) paziņojis, ka kratīšana dažādās iestādēs trešdien veikta saistībā ar Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja vēlēšanām un "kaut kādu īpašu līgumu" ar "Mediju namu". Savukārt ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis un arī pats Lembergs notikušo saistīja ar gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!