Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) uzskata, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir jāatstāj tāds pats kā pašlaik un iestādi ir jāturpina vadīt pašreizējam priekšniekam Jaroslavam Streļčenokam, šodien pēc ZZS Saeimas frakcijas tikšanās ar KNAB vadītāju žurnālistiem sacīja frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Politiķis uzskata, ka Streļčenokam būs jāparāda, ka viņa vadībā iestādes darba rezultāti uzlabojas. Sasniegtos rezultātus gan var mērīt dažādi, izteicās Brigmanis.

Tikšanās laikā deputāti interesējušies gan par KNAB attieksmi pret Valsts kancelejas ekspertu darba grupas secinājumiem, gan par biroja nākotnes plāniem, žurnālistiem teica Streļčenoks. Viņš skaidroja, ka KNAB jau publiski ir paudis, ka atzinīgi vērtē Valsts kancelejas darba grupas atzinumu par KNAB nākotni. Šī atzinuma tapšanā ir piedalījies arī pats Streļčenoks.

Taujāts, vai viņa darbības laikā nav samazinājušies KNAB panākumi liela mēroga korupcijas apkarošanā, Streļčenoks atbildēja, ka uz dažiem darba rezultātu cipariem var raudzīties ar rūpību, taču viņš "neteiktu, ka iestādes darbs kristos". Darbu var attīstīt, veicot optimizāciju un pašlaik plānotās iekšējās reformas, stiprinot administrāciju un juridisko dienestu. Viņš skaidroja, ka KNAB savus līdzšinējos darba rezultātus ir publicējis mājaslapā saīsinātā veidā uz 12 lapām un pilno versiju uz 57 lapām.

Kā ziņots, valdošās koalīcijas politiķiem ir dažādi viedokļi par priekšlikumiem KNAB darba uzlabošanai, tomēr, visticamāk, konkrēts risinājums tiks rasts pēc parlamenta vēlēšanām.

Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāres Ilzes Pētersones-Godmanes vadītā darba grupa rosina KNAB pievienot IeM resoram. Par šādu ekspertu ierosinājumu vēl notikšot diskusijas.

Savukārt Valsts kancelejas vadītā ekspertu darba grupa rosina veikt izmaiņas likumā, kas paredzētu stiprināt KNAB neatkarību Ministru kabineta institucionālā pārraudzībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!