Foto: AFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Sabiedriski konsultatīvo padomi vadīs Juristu biedrības prezidents Aivars Borovkovs, bet viņa vietnieks būs "Delnas" direktors Gundars Jankovs, informēja birojā.

Jaunais sastāvs darbosies trīs gadus.

SKP sastāvā darbojas pārstāvji no Latvijas Krimināllietu advokātu biedrības, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Patērētāju atbalsta centra, Latvijas Pilsoniskās alianses, Latvijas Tirgotāju asociācijas, Latvijas Juristu biedrības, Latvijas Komercbanku asociācijas, Sabiedrības par atklātību "Delna", Latvijas Juristu apvienības, Latvijas Būvnieku asociācijas, Latvijas Preses izdevēju asociācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, sabiedriskās politikas centra "Providus", Latvijas Raidorganizāciju asociācijas, biedrības "Veselības projekti Latvijai" un pārstāvis no "Institute for Corporate Sustainability and Responsibility".

Šāda padome pirmo reizi izveidota 2004.gadā ar mērķi nodrošināt sabiedrības pārstāvju līdzdalību korupcijas novēršanas politikas veidošanā, īstenošanā un sabiedrības izglītošanā. SKP uzdevums ir veicināt KNAB saikni ar sabiedrību, sniedzot rekomendācijas KNAB par aktuāliem jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!