Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis pārbaudi par Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" amatpersonu rīcību ar iestādes finanšu līdzekļiem. Tā ir sākta, pamatojoties uz Rīgas domes "Vienotības" frakcijas priekšsēdētājas Sarmītes Ēlertes iesniegumu, informēja "Vienotības" frakcijas sabiedrisko attiecību speciālists Nils Josts.

Ar KNAB un "Rīgas satiksmes" pārstāvi trešdienas vakarā sazināties neizdevās.

Iesniegumā KNAB bija aicināts sākt pārbaudi par Valsts kontroles revīzijā atklātajiem pārkāpumiem un tajos iesaistīto amatpersonu rīcību ar SIA "Rīgas satiksme" finanšu līdzekļiem. Vēstulē deputāte aicina noskaidrot, vai konkrētajos gadījumos ir ievērotas Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma tiesību normas.

"Valsts kontroles pārbaude "Rīgas satiksmē" un tās atklātie pārkāpumi uzrādīja uzņēmuma valdes gan izšķērdīgu, gan nelietderīgu, gan arī nelikumīgu rīcību. Tas ir pilnīgi nepieņemami, zinot to, ka lielāko daļu šī uzņēmuma līdzekļu veido dotācija, tātad rīdzinieku nodokļu maksātāju nauda. Kapitāldaļu turētājs Nils Ušakovs nav spējis uzņēmumā nodrošināt labas pārvaldības principus," uzskata Ēlerte.

Josts atgādina, ka Rīgas domes opozīcijas, "Vienotības" un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK frakcijas šā gada 4.jūlijā sasauca ārkārtas domes sēdi, kurā pieprasīja uzdot kapitāldaļu turētājam Ušakovam atlaist uzņēmuma valdi. Domes koalīcijas partijas "Saskaņas centrs" un "Gods kalpot Rīgai" balsoja pret šo priekšlikumu.

Rīgas 2014.gada budžetā "Rīgas satiksmei" piešķirta dotācija 90 miljonu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!