Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks ierosinājis vēl vienu disciplinārlietu pret KNAB amatpersonu Jutu Strīķi par drošības režīma neievērošanu, portālu "Delfi" informēja KNAB preses pārstāve Laura Dūša.

KNAB informē, ka 28. septembrī spēkā stājies Strīķei nelabvēlīgs spriedums, ar kuru atstāts spēkā Streļčenoka viņai piemērotais disciplinārsods. Streļčenoks Strīķei bija izteicis rājienu par to, ka viņa nebija ievērojusi KNAB priekšnieka noteiktos ierobežojumus, lai nodrošinātu likumā "Par valsts noslēpumu" noteikto valsts noslēpuma objektu aizsardzību.

Strīķe patlaban turpinot neievērot drošības režīma prasības, kas cita starpā noteiktas valsts noslēpuma objektu aizsardzībai, skaidro KNAB. Tāpēc 13. novembrī KNAB priekšnieks sācis disciplinārlietu.

Papildus KNAB informē, ka 2016. gada 19. janvārī tiks skatīta KNAB prasība par darba tiesisko attiecību izbeigšanu ar Strīķi.

Jau ziņots, ka pret pašreizējo KNAB Juridiskās nodaļas galveno speciālisti Strīķi iestādes priekšnieks līdz šim ierosinājis vairākas disciplinārlietas. Tāpat Strīķe vairākkārt vērsusies tiesā par disciplinārsodu atcelšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!