Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) šonedēļ pametīs ilggadējā biroja priekšnieka vietniece Ilze Jurča.

Jurčas pēdējā darba diena būs piektdiena, 27.aprīlis. Viņa pilda KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas novēršanas jautājumos amatu.

KNAB apstiprināja, ka pēc karjeras valsts pārvaldē Jurča nolēmusi doties izdienas pensijā, taču viņas lēmums bijis izsvērts un nav pieņemts pēdējā brīdī.

Birojs gan patlaban nekomentē, kā tiks meklēts jauns biroja priekšnieka vietnieks.

Jurča birojā strādāja faktiski kopš KNAB izveidošanas 2002. gadā. Par KNAB priekšnieka vietnieci viņa kļuva 2012. gadā. Vietnieces amatā viņu izvēlējās toreizējais KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Jurča savulaik pildīja arī KNAB priekšnieka pienākumus. Tos viņa pildīja arī pēc tam, kad biroja priekšnieka amatu atstāja Streļčenoks, bet konkursa komisija vēl nebija atradusi jauno KNAB priekšnieku. Jēkabu Straumi Saeima biroja priekšnieka amata apstiprināja pagājušā gada vasarā.

Tāpat savulaik Jurča ieņēma KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja amatu un kandidēja konkursā uz KNAB priekšnieka amatu.

Jurčas aiziešana notiek laikā, kad KNAB pārvācas uz jaunajām telpām Rīgā, Citadeles ielā. Tāpat nesen kļuva zināms, ka biroju pameta arī darbiniece, kas vairākus gadus atbildēja par sadarbību ar presi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!