Tas būtu politiķu atbildības jautājums likvidēt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) vai to reorganizēt, trešdien Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta Panorāma" teica tiesībsargs Juris Jansons.

"Varbūt ir jābeidz sabiedrību mocīt un tas, es atvainojos, aizkautais hiēnsuns beidzot jāiemidzina un ar godu jānorok," sacīja Jansons.

Viņa skatījumā, tas būtu politiķu drosmes un atbildības jautājums beidzot KNAB likvidēt vai reorganizēt, pievienojot citai institūcijai, kas "ir spējīga apkarot gan korupciju, gan pēc būtības izvērtēt interešu konfliktus". Šādu Jansona kritiku KNAB izpelnījies arī saistībā ar atzinumu par Jansona amatu savienošanas ierobežojuma pārkāpumu, darbojoties žurnāla "Jurista Vārds" konsultatīvajā padomē, ko apstiprinājusi arī tiesa.

"Mēs ķersimies klāt arī no labas pārvaldības viedokļa tam, kā sevi pozicionē KNAB, kādi ir viņu sasniegtie rezultāti un cik tas ir izmaksājis valstij," solīja tiesībsargs.

Viņš arī pauda uzskatu, ka ir jāvērtē, kādu postu KNAB ar saviem paziņojumiem ir nodarījis sabiedrībai un konkrētām personām "kas jau pēc noklusējuma ar skaļiem paziņojumiem ir atzīti par noziedzniekiem, lai gan tiesas spriedumu nav bijis. Tādu gadījumu ir ļoti daudz," sacīja Jansons.

Politiķiem ir jābūt pietiekami drosmīgiem un beidzot "jāizbeidz šīs bezgalīgās mocības", rezumēja Jansons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!