Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) septiņu tūkstošu eiro kompensāciju saistībā KNAB vadītāja Jaroslava Streļčenoka nu jau bijušās vietnieces Jutas Strīķes pazemināšanu amatā vēl nav samaksājis, pavēstīja KNAB pārstāve Laura Dūša.

Viņa paskaidroja, ka KNAB pārsūdzēs Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas spriedumu, kas nosaka, ka birojam Strīķei jāmaksā septiņi tūkstoši eiro.

Tāpat tiesa nolēma apmierināt Strīķes prasību daļā, nospriežot atcelt Strelčenoka noteikto disciplinārsodu par Strīķes pazemināšanu amatā. Tiesa nosprieda, ka spriedums daļā par Strīķei piemēroto disciplinārsodu stājas spēkā nekavējoties.

Strīķe no KNAB prasīja piedzīt 18 tūkstošus eiro.

Tiesa nolēma, ka no KNAB piedzenama arī algas starpība -707 eiro apmērā, kas izveidojusies saistībā ar viņas pazemināšanu amatā. Tiesa noteica, ka naudas summa Strīķei atmaksājama trīs dienu laikā pēc sprieduma spēkā stāšanās dienas.

No KNAB piedzenami arī izdevumi, kas saistīti ar tiesvedību.

Birojs norāda, ka spriedumu pārsūdzēs tuvākajā laikā, un kamēr nebūs stājies spēkā galīgais spriedums, kompensācijas netiks maksātas.

Iepriekš ziņots, ka KNAB priekšnieks noteicis disciplinārsodu Strīķei - pazemināšanu amatā, nosakot viņu par Juridiskās un personālvadības nodaļas galveno speciālisti uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem no 21.jūlija. Streļčenoks pret Strīķi bija ierosinājis vairākas disciplinārlietas. Viņš Strīķi bija arī atbrīvojis no amata, bet tiesa viņu amatā atjaunoja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!