Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) finanšu pārkāpumu dēļ atņēmis valsts finansējumu Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Tas nozīmē, ka partijai līdz gada beigām sava darbība jānodrošina no ziedojumiem.

KNAB "Panorāmai" apstiprināja, ka šāds lēmums pieņemts, tomēr nesniedz sīkākus komentārus. Pēc raidījuma ziņām atņemtā finansējuma apmērs ir 79 tūkstoši eiro.

ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis raidījumam skaidrojis, ka šis KNAB lēmums saistīts ar vienu no politiskā spēka partneriem - Līvānu partijas - pirkumiem. Viņi iegādājušies "deju tērpus un vēl kaut kādas lietas", ko neatļauj likums.

"Panorāma", atsaucoties uz neoficiālu informāciju, vēsta, ka lēmums saistīts ar Saeimas deputāta Jāņa Klauža tēriņiem. Brigmanis gan norāda, ka tie, visticamāk, saistīti ar likuma neizpratni, nevis apzinātu tā pārkāpšanu. "Nezināšana neatbrīvo no atbildības," atzīst politiķis.

Lai gan KNAB nekavējās komentēt naudas atņemšanu "Reformu partijai", par tādu pašu gadījumu ar ZZS izvēlējies klusēt. Partija pārkāpumu atzinusi, ieskaitījusi valsts budžetā iztērētos līdzekļus un izvēlējusi par konstatēto pārkāpumu netiesāties.

Raidījums atgādina, ka par valsts līdzekļiem nav atļauta priekšvēlēšanu aģitācija. Tomēr finansējuma atņemšana ir pietiekami sāpīga un no ZZS biroja jau atlaisti vairāki darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!